Вроджені хвороби дітей завжди засмучують батьків, і псують життя дитині. Але з більшістю таких хвороб можна спокійно жити, вчитися, працювати, заводити сім'ю і народжувати дітей. Своїм прикладом це довела Марія Українець. На жаль, стало відомо, що жінки вже немає в живих.

Про це повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook керівник благодійного фонду "здійснити мрію" Уляна Флишко.

"Марії Українець більше з нами немає ... Боже, прийми її душу до себе. Парастас по Марії Українець відбудеться 25 вересня о 19.30 годині в каплиці церкви Святого Володимира (Червоноград). Чин поховання - 26 вересня о 13.00 годині від Церкви Святого Володимира" – написала Уляна у своєму Facebook.

Пост Уляни, скріншот Facebook Уляна Флишко

Марія українець жила в Червонограді, місті Львівської області. Вона носила звання найнижча мама в Україні. На момент смерті їй було всього 36 років. Жінка страждала генетичним захворюванням, яке носить назву гіпофізарний нанізм. У народі ця хвороба називається карликовість. Коли Марія народилася, вона мала нормальний для новонародженої зріст і вагу. Вона перестала рости в підлітковому віці. Зріст Марії Українець становив всього 96 см, а вага – 26 кілограм. Незважаючи на хворобу, Марія успішно вийшла заміж і в 2011 році народила дочку. При народженні Вероніка, так звуть дочку жінки, була менше матері в два рази. Марія овдовіла кілька років тому. Її чоловіка побили на вулиці. Вона залишилася одна з маленькою дочкою на руках. Через кілька місяців після трагічної події Марії поставили страшний діагноз – онкологія. Жінка мужньо боролася з хворобою до останнього, але на жаль, побороти її вона не змогла. 25 вересня найнижчої мами України не стало.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Нехай спочиває з Богом в царстві небесному", " Царство Небесне ... світла пам'ять ...", "Вічна пам'ять!"- сумують українці під трагічним постом.

Нагадаємо, раніше дівчинка з розщепленням хребта зайнялася танцями незважаючи на інвалідний візок: "Далеко не вирок"

Також "Знай.иа" писав, що в Мінсоцполітики вирішили долю дітей з інвалідністю: отримають шанс на повноцінне життя

Як повідомляв портал "Знай.иа", українцям додадуть ще одну пенсію за станом здоров'я: юрист пояснив, хто увійшов до пільгової категорії