В Івано-Франківську поліцейські познущалися над неповнолітніми. Про це розповіли у виданні "Галка".

В редакцію видання звернувся житель Франківська Владислав Сукенник, який повідомив, що його неповнолітнього сина Максима, разом з другом, за бійку затримали поліцейські. Хлопців доправили у відділення на вулиці Бельведерської, де над ними почали знущатися і погрожувати.

Один з хлопців зміг включити диктофон на мобільному телефоні і записати розмову з поліцейськими.

Хлопці пояснили, що тільки імітували бійку в жарт і не мають претензій один до одного. Однак поліцейських це не переконало і вони вирішили скласти адміністративні матеріали за порушення порядку в громадському місці.

Крім цього полицейські не вибирали виразів і погрожували підліткам фізичною розправою. Максима один з поліцейських вдарив у груди, а його друга били по обличчю.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також, хлопців змусили роздягнутися до нижньої білизни, принижували за татуювання, запитували, чи готові вони за це "відповідати", ставили дивні питання "під ким вони ходять" і сказали, що за татуювання підліткам доведеться відповісти "на зоні". Після цього у хлопців взяли відбитки пальців, а тату сфотографували.

Після цього хлопцям запропонували підписати якісь документи, однак вони відмовилися. Це не на жарт розлютило одного з поліцейських.

"Я тебе спущу на землю, ти сопля йо****, я таких як ти їм на сніданок і відразу ви**** на***. Ти усік бл***? Щеня на***. Ти підпишеш на*** бл***. Ти таке підпишеш, що ох***** на***" - сказав один з поліцейських.

Хлопці зазначили, що не відчувають себе в безпеці з такою поліцією, що також разрозлило правоохоронців.

"Два півні дали один одному в морду, сторонні на це дивляться. Як ти думаєш? Ви діти-європейці, які рвалися в Європу, рвали майдани… скажи мені, ти дикун ти йо**** на***, де ти хочеш жити? Ти су** бл***. Тобі жити десь у Верховинському районі, там де ведмеді ходять, ти діч бл***, ти ще тут розповідаєш про безпеку?" - зірвався поліцейський.

Коли батько Максима приїхав у відділення за хлопців, поліцейський, який його зустрів, не хотів представлятися і поводився неналежно.

"Він не повідомив, хто проводив затримання і на якій підставі. Просто сказав, що "я їх не знаю". Як таке може бути, вони разом працюють, водному відділенні! Інші співробітники це бачать, значить вони є співучасниками. Тобто, це постійна практика деяких співробітників… це засмучує, коли правоохоронці показують безаконня" - сказав Владислав Сукенник.

Чоловік передав аудіозапис розмови з поліцейськими в Інспекцію внутрішніх розслідувань поліції та начальнику прикарпатської поліції Володимиру Голубошу з проханням дати оцінку діям співробітників поліції. Чиї голоси на записи Владислав досі не знає.

На сторінці поліції Івано-Франківська у соцмережі Facebook повідомили, що за даним фактом було розпочато службове розслідування.

Нагадаємо, раніше в поліції Франківська опублікували статистику злочинів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" перевертнів у погонах з Кагарлика і раніше звинувачували у зґвалтуванні.

Також "Знай.uа" писав, що на Харківщині знайшли ферму з втомленими рабами.