У Франківську поліція буде розшукувати матір, яка залишила недоношену дитину. Про це розповіли у виданні "Галка".

Повідомляється, що правоохоронці мають намір розшукати жінку, яка залишила недоношену дитину у "Вікні життя" у Франківську. Поліцейські підкреслили, що відповідальність за цей вчинок жінці не загрожує. Вони хочуть знайти матір дитини щоб запитати, чому вона так вчинила.

На сторінці дитячої лікарні Івано-Франківська у соцмережі Facebook повідомили, що 2 червня, близько 18:00 медики почули сигнал "Вікна життя", після чого знайшли там дитину вагою 2,4 кілограми, пачку памперсів і баночку з дитячим харчуванням.

""Вікно життя" - спеціальний пункт, де жінка, яка хоче відмовитися від народженої дитини, анонімно може залишити своє дитя. Цей бебі - бокс може запобігти випадкам, коли немовля залишають в небезпеці, а також допомогти жінці уникнути громадського осуду." - сказано в повідомленні лікарні

У Франківську цей сервіс працює з 2014 року і це перший випадок, коли їм скористалися.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Медики відразу ж оглянули дитину і повідомили до служби ювенальної превенції та служби захисту дітей.

Повідомлення дитячої лікарні Івано-Франківська: Facebook

Начальниця ювенальної превенції Алла Бойчук повідомила, що з дитиною в даний момент все в порядку і йому нічого не загрожує. Зараз готуються документи для встановлення особи матері дитини. Вона не буде притягнута до відповідальності, однак працівники організації хочуть провести з нею роботу, щоб дізнатися причини не бажання виховувати дитину.

"Мати не залишила дитину на лавці або ще десь, а в спеціальному місці для матерів, які не хочуть займатися вихованням дитини. Наш обов'язок спробувати знайти матір і зрозуміти мотиви, для чого вона це зробила, попрацювати з нею разом з соцслужбами. Перевіримо пологове відділення, підготуємо орієнтування — може, сусіди, родичі, знайомі щось знають", - додала Алла Бойчук.

Нагадаємо, раніше під Дніпром п'яний чоловік вистрілив у дитину.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Харків'янка викинулася з вікна з дитиною на руках.

Також "Знай.uа" писав, що мати познущалася над власною дочкою