Жінка видавала себе за дружину загиблого військового і отримала виплати від держави на суму більше одного мільйона гривень. Про це розповіли в прокуратурі Кіровоградської області.

Повідомляється, що керівництвом Новоукраїнської місцевої прокуратури Кіровоградської області було завірено досудове слідство стосовно уроджениці Івано-Франківська Тетяни, яка шахрайським шляхом отримала соціальні виплати на суму 1,2 мільйона гривень.

Як з'ясувалося, підозрювана створювала видимість спільного проживання однією сім'єю без реєстрації шлюбу з загиблим військовим Олександром.

Тетяна два роки розсилала свої фото і інформацію про загиблого військового в соцмережах. Також вона скористалася важким фінансовим становищем сестри загиблого і запропонувала їй поховати Олександра за своїм місцем проживання. Це дало їй можливість оформити документи, необхідні для отримання виплат.

"В подальшому, скориставшись цим фактом і спекулюючи патріотичними настроями працівників міської ради отримала довідки, які містили недостовірні дані про те, що вона дійсно проживала в цивільному шлюбі з загиблими і він брав участь у вихованні її дитини. На підставі зазначених довідок суд визнав підозрювану членом сім'ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати." - повідомили в прокуратурі Кіровоградської області.

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Міністерство оборони встановило, що сума завданих збитків становить 1,2 мільйона. В ході розслідування у суд була висунута повістка про повернення цих коштів.

Обвинувальний акт стосовно 32-річної жінки за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України направлено на судовий розгляд. Слідством зібрана достатня кількість доказів провини жінки. Зараз подальшу її долю визначатиме суд.

Підозрювана і могила українського солдата, колаж: Варта 1

Нагадаємо, СБУ спіймала в Києві куратора ватажків "ДНР", причетного до катастрофи MH17

Як повідомляв портал "Знай.ua" СБУ затримали екс-податківця, який продавав секретну інформацію

Також "Знай.uа" писав, СБУ затримала віроломного командира бойового корабля