Банош є національним гуцульським блюдом, яке прийнято готувати на багатті, однак це можна зробити і в домашніх умовах. Рецепт баноша вдома опублікували на порталі "0342".
Банош готується з простого набору продуктів і навіть його невелика порція здатна наситити цілу сім'ю. За цю якість дане блюдо на Закарапатье називають"вічним двигуном".
Читайте Знай в Google News!
Для приготування двох хороших порцій баноша необхідно приготувати ряд інгредієнтів:
- 1,5 склянки (200 г) кукурудзяної крупи дуже дрібно меленої (можна взяти борошно, тоді вершків або сметани знадобиться менше, оскільки швидше звариться)
- 500 г нежирних вершків або рідкої сметани. Вважайте, зі сметани банош виходить кислуватий, якщо такий не любите, обов'язково беріть вершки
- Солі
- Копчене сало або бекон
- Бринза або вурда
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Спосіб приготування:
1. Сметану або вершки необхідно залити в чавунний казан і довести до кипіння.
2. Далі в казан необхідно тонким струменем насипати кукурудзяну муку і паралельно все перемішувати. Готувати потрібно на дрібному вогні до тих пір, поки суміш не стане густою, як манна каша.
3. У той же час необхідно порізати бекон мул сало на смужки і обсмажити його на сковорідці.
4. Вогонь потрібно зменшити на мінімум. У той же час дерев'яною ложкою необхідно розтирати суміш в Казані, поки на поверхні не з'являться крапельки масла. Після цього казан необхідно зняти з вогню.
5. Цей етап найважливіший. Банош не обходимо добре збити, щоб сметана або вершки в його складі перетворилися в масло.
6. Банош необхідно викласти на плоску тарілку, додати до нього бекон і порізану бринзу. Після цього блюдо можна подавати до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, ароматна сирна запіканка з родзинками-згадай смак дитинства
Як повідомляв портал "Знай.uа", хрусткі печериці в клярі-ідеальна закуска до пива замість шкідливих чіпсів
Також, "Знай.uа" писав, що приготувати з картоплі: 5 найсмачніших і дешевих рецептів