У цьому році в Україні досить великий урожай кабачків. У зв'язку з цим багато людей шукають цікаві рецепти з цього овоча. Один з таких рецептів опублікувала Оксана Дорош у виданні "Українці сьогодні".
Багато людей звикли запікати кабачки в духовці, смажити на сковорідці або використовувати їх як доповнення до інших страв. Однак мало хто знає, що цей овоч має неповторний смак у маринованому вигляді. Для цього необхідно лише дотримуватися певних тонкощів.
Для маринування кабачків на зиму необхідно зібрати такі інгредієнти:
- Кабачки – 1300 р.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Перець (чорний мелений) – 1 ч. л.
- Оцет (столовий 9%) – 100 мл
- Олія (рафінована) – 100 мл
- Кріп (свіжий) – 1 пучок.
- Часник – 3 зубчики.
Покроковий рецепт приготування:
1. Кабачки необхідно очистити від шкірки і порізати невеликими шматочками. До них потрібно додати сіль, перець, цукор, оцет, рослинне масло і роздавлений часник. Все це необхідно добре перемішати.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
2. Кабачки заправлені спеціями, рослинним маслом, оцтом і часником потрібно залишити на 3 години при кімнатній температурі. За цей час їх необхідно кілька разів перевірити і перемішати. При цьому вони будуть виділяти сік.
3. Кабачки, разом з соком, потрібно розкласти по стерилізованих банках.
4. Банки потрібно викласти в холодну воду. Воду довести до кипіння і стерилізувати банки на протязі 7 — 10 хвилин після того, як вона закипить.
5. Закатати банки кришками і перевернути догори дном.
Мариновані кабачки мають дуже незвичайний і приємний смак. Вони трохи схожі на гриби, проте мають більш тверду структуру.
Порції кабачків в даному рецепті вистачить на дві півлітрові баночки. Тому, якщо потрібно зробити більше, можна просто подвоїти кількість інгредієнтів.
Нагадаємо, що в мережі розповіли, як приготувати пікантні баклажани з медом на зиму.
Як повідомляв Знай.uа, вдома можна легко приготувати хрусткі огірочки мариновані без оцту на зиму.
Знай.uа писав, як приготувати мариновані помідори "в снігу" .