Багато хто задається питанням, як зробити піцу, як в піцерії, перебуваючи в домашніх умовах. У зв'язку з цим у виданні "Тішка" опублікували простий рецепт цієї страви і розповіли про головні секрети приготування.
Перше, на що варто звернути увагу при приготуванні піци — це температура духовки.
Справа в тому, що в оригіналі Італійську піцу готують в духовці при температурі 450 — 550 градусів на протязі однієї хвилини.
Завдяки цьому піца отримує хрустку скоринку і еластичне тісто всередині.
При приготуванні піци вдома необхідно створити наближені умови — максимально розігріти духовку (250 — 300 градусів) перед приготуванням.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Крім цього дуже важлива і вентиляція духовки, адже в оригіналі піч провітрюється, що не дозволяє волозі осідати на страві.
У всіх сучасних духовках є подібний режим, тому рекомендується його використовувати.
В самому рецепті немає ніяких надприродних секретів.
Для приготування піци необхідно підготувати такі інгредієнти:
Тісто:
-
300г (2 повних склянки) борошна
-
2 ч. л. цукру
-
0,5 ч. л. солі
-
0,8 склянки води (160 мл)
-
2 ст. л оливкової олії
-
1 ч. л. сухих дріжджів
Начинка:
-
300 г шинки або балика
-
200 г моцарели
-
20-30 г пармезану
-
1 середній свіжий помідор
-
15-20 оливок
Соус:
-
1 ст. л. томатної пасти
-
3-4 ст. л. води
-
0,3 ч. л. солі
-
0,5 ч. л. цукру
-
1 ч. л. сухого орегано (трава материнка)
-
2 ст. л. оливкової олії extra virgin (для змазування тіста)
Спосіб приготування:
1. У просіяне через друшляк або сито борошно, додаємо сухі дріжджі.
2. Перемішуємо сухі інгредієнти ложкою.
3. Додаємо воду.
4. Вливаємо олію.
5. Змащуємо руки будь-яким рослинним маслом і вимішуємо тісто хвилин 10. Воно має бути еластичним, м'яким, вологим і не сухим. (Якщо тісто вийшло тугим, це можна виправити додавши пару ложок води).
6. Вимішене гладке тісто накриваємо рушником і відставляємо в тепле місце без протягів на 1,5 години.
7. Поки готується тісто нарізаємо м'ясо, помідори та інші інгредієнти.
8. Готуємо соус.
Томатну пасту (1 ст. л) розводимо водою (4 ст. л.) до консистенції густого томатного соку. Солимо (0,3 ч. л. солі), додаємо цукор (0,5 ч. л. цукру), додаємо суху траву орегано (материнку) 1 ч. л. з верхом. Перемішати.
9. Виймаємо тісто з миски і розкачуємо до товщини в півсантиметри.
10. На деко укласти розкачану основу для піци. Змастити її оливковою олією (2 ст. л).
11. Змастити основу соусом і викласти всі інгредієнти.
12. Поставити в розігріту духовку (250 — 300 градусів) на 7 — 15 хвилин в залежності від потужності духовки.
Після приготування потрібно дати піці трохи відійти і тоді нарізати її коліщатком для піци.
Нагадаємо, раніше в мережі опублікували рецепт приготування класичного лечо.
Як повідомляв портал "Знай.uа" в мережі опублікували рецепт приготування французького сиру.
Також "Знай.uа" писав, як приготувати малосольні огірки з м'ятою.