Кифлики — унікальна страва закарпатської кухні, яка здатна прикрасити будь-який стіл. Простий рецепт цієї страви опублікували на порталі "Со вкусом".

Важко сказати, де лежать витоки того чи іншого блюда. Про кіфлики відомо, що вони прийшли в українську кухню з австрійської кухні, а їх назва в перекладі означає — рогалики.

Закарпатські рогалики відрізняються від австрійських тим, що готуються не з вишнею, а з горіховою начинкою.

Десерт нагадує щось середнє між штруделем і пахлавою, а готується з елементарного листкового тіста.

Для приготування кифликов необхідно підготувати наступні інгредієнти:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї

Показати ще
  • Пшеничне борошно — 500 грам.
  • Маргарин — 250 грам.
  • Сметана — 200 грам.
  • масло — 50 грам.
  • Цукор — 3 столових ложки.
  • Сіль — за смаком.
  • Яйця — 4 штуки.
  • Волоські горіхи — 250 грам.
  • Цукрова пудра — 100 грам.

Приготування:

Маргарин необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб він розм'як. Як тільки це станеться, його необхідно нарізати кубиками і збити з жовтками. В отриману суміш потрібно додати 2 столові ложки цукру і дрібку солі, після чого все гарненько перемішати.

Далі в суміш потрібно додати просіяне борошно і сметану, при цьому не забувати постійно помішувати.

Тісто має бути рівним, без грудок. Його потрібно розкатати на 5 рівних аркушів.

Необхідно розтопити вершкове масло і змастити ним листи тіста. Після цього аркуші потрібно скласти один на одного, скласти в рулет, загорнути у харчову плівку і покласти в холодильник на 40 хвилин.

Для начинки необхідно подрібнити очищені горіхи. Це можна зробити ножем або за допомогою блендера.

Далі потрібно збити білки з однією столовою ложкою цукру до появи піни, після чого змішати її з горіхами.

Листи тіста потрібно дістати з холодильника, відокремити один від одного, порізати на 10 частин, скачати в кульки і розкатати задавшии ним овальну форму.

Начинку потрібно розподілити по овалам, закатати їх у рівні ковбаски і нарізати на кіфлики.

Потрібно випікати на змащеному олією противні 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як приготувати воду Сасси.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в сетии опублікували кращий рецепт домашніх пиріжків.

Також "Знай.uа" писав, що Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом булочок з корицею.