В літній час стає дуже актуальним така страва, як окрошка. Адже цей холодний суп має не тільки приємний смак, але і добре освіжає в спеку.
У виданні "Сегодня" розповіли, як приготувати ідеальну окрошку на сметані з квасом та квашеною капустою.
В процесі приготування окрошки важливо вміти з'єднати два види овочів: ситні і нейтральні, а також гострі і пряні.
До ситних і нейтральним відносяться: морква, варена картопля і свіжі овочі.
До пряних і гострих — редька, цибуля, зелень, соління.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Для приготування окрошки необхідно підготувати продукти:
-
Квашена капуста – 370 г
-
Картопля – 400 г
-
Хлібний квас – 1.3 л
-
Морква – 100 г
-
Зелениа цибуля – 150 г
-
Редька – 120 г
-
Сметана – 40 г
-
Яйця 2 шт.
-
Гірчиця – 8 г
-
Цукор – 20 г
-
Сіль, зелень – за смаком
Спершу потрібно нарізати овочі кубиками, дрібно порубати квашену капусту нашаткувати цибулю. Четверту частину цибулі потрібно розтерти разом з сіллю.
Яйця необхідно зварити круто, білки дрібно нарізати, а жовтки розтерти зі сметаною, сіллю і гірчицею. Після цього суміш потрібно розвести квасом.
Далі необхідно змішати всі отримані інгредієнти в одному посуді і додати свіжу зелень.
Страва подається до столу як закуска, дуже добре насичує організм і допомагає перенести наслідки спеки.
Нагадаємо, раніше в мережі опублікували рецепт апетитною закуски з баклажанів.
Як повідомляв портал "Знай.uа" мохіто можна легко приготувати своїми руками.
Також "Знай.uа" писав, що з картоплі, сиру і фаршу можна приготувати оригінальне блюдо.