Як сонячне затемнення впливає на нашу планету? У затемнення відбуваються самі страшні події. 10 червня відбулося рідкісне затемнення, яке вчені називають кільцевим: Місяць повністю перекриває сонячний диск.

Факти ICTV підготували цікавий матеріал про те, як затемнення впливають на наше життя. Відповідне відео вони виклали на своєму Youtube-каналі

"Це унікальне явище для нашої Сонячної системи. Що супутник і сонце однакового розміру, це можна спостерігати тільки на нашій планеті", розповідає Ірина Верлюк, наукова співробітниця лабораторії швидкоплинних процесів у зірках головної астрономічної обсерваторії.

Повне сонячне затемнення це дуже рідкісне явище. У деяких місцях воно буває раз в 370 років.

Сонячне затемнення-це повністю вивчене явище, але викликає природний страх у всього живого. У момент повного сонячного затемнення стихає вітер, замовкають птахи, а температура знижується на 5 градусів. Чутливі люди можуть відчувати головний біль і у них може підвищуватися тиск.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Сонячне затемнення, фото: Pixabay

Довгий час природа сонячного затемнення не була відома, тому люди сприймали його як провісник біди. Так, перед походом князя Ігоря на половців було сонячне затемнення. Ігор розцінив це як знак невдачі. Це згадується в Слові о Полку Ігоревім.

"Перше затемнення було зафіксовано в 1064 році, при спадкоємцях Ярослава Мудрого" - розповідає доцент кафедри історичних дисциплін Маріупольського державного університету. "З тих часів до XVIII ст зафіксовано 48 затемнень з 147 які відбулися". Затемнення допомагають науковим працівникам встановити точні дати подій. Більшість з них трагічні. В Ісламі згадується, що смерть сина Пророка Мухаммада, Ібрагіма сталася в день сонячного затемнення.

Астрологи відзначають, що сонячне затемнення пов'язані і з трагічними подіями сучасності. Наприклад, розповідає астролог Влад Росс, перед катастрофою на Чорнобильській АЕС відбулося затемнення, яке і запустило ряд трагічних подій. Шлюб в затемнення також краще не укладати. Влад наводить приклад: Принцеса Діана вийшла заміж в день сонячного затемнення, і як ми знаємо, обернулася ситуація катастрофою. Діти, які народилися в день сонячного затемнення мають більший ризик невдач у житті, ніж інші.

Кільцеве сонячне затемнення, скріншот: YouTube

Втім, сонячне затемнення це явище рідкісне і красиве. Люди подорожують по світу заради того, щоб потрапити в ту країну, де затемнення видно найбільш повно. Заради красивого фото можна проїхати хоч півсвіту. На затемнення возять навіть екскурсії. Такі тури є і в Україні. Друге сонячне затемнення буде 4 грудня. Повна фаза буде видно в Антарктиці. Туристи вже бронюють квитки. Задоволення недешеве. Щоб насолодитися звелищем доведеться викласти з гаманця мінімум $20 тис за 11-денний тур.

Найбільше сонячних затемнень було в 1917 році. 7 затемнень. У 2020 році було 6 затемнень. У ці роки відбувалася низка катастроф. Історики вважають, це збіг.

Сонячне затемнення - подія унікальна. Так чи інакше – все що відбувається в космосі накладає відбиток на події на Землі.

Нагадаємо, раніше "поруч" із землею пролетіла комета і врізалася в іншу планету: спалах тривав три секунди

Також "Знай.иа" повідомляв, що Над Львівщиною нависла "кривава" місяць: Краса неземна

Як повідомляв портал «Знай.иа", на Червоній планеті вперше помітили вертоліт: НЛО або NASA