На вулиці осінь, а значить скоро прийде зима. Морозна, Снігова пора, яка радує нас безкрайніми, до горизонту заметами і свіжим холодом. Скоро діти будуть кататися на санках, а дорослі, добродушно обурюючись, прокладати стежки, руйнуючи випав за ніч сніговий покрив. Але в деяких районах країни зима вже настала, хоч за календарем до сезону ще більше двох місяців.

Як повідомляє видання Чернівецький Промінь, жителі гірських районів Буковини вже можуть спостерігати сніг просто за вікнами своїх будинків. 23 вересня на горі Томнатик, який розташований на хребті Томнатикул, Чернівецької області випав сніг. За прогнозом погоди, 24 вересня у Вижницькому районі, в якому і знаходиться Гірський хребет, очікується досить тепла, як для такої погоди, пора. Вдень температура досягне + 12 градусів, вночі буде до + 8

Перший сніг в Україні. Фото facebook Міка Слусаряк

Жителі регіону публікують в інтернеті фото першого снігу в цьому сезоні. У коментарях місцеві зазначають, що до такої погоди встигли підготується не всі. Але це не заважає їм радіти першому снігу.

"У горах снігу, в наших горах вже ранні снігу. Краса, зачаровує", - написала користувачка Facebook.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Це не перша гора в Україні, яка вкрилася снігом. До цього зимовими опадами змогла похвалитися гора Піп Іван Чорногірський, її вкрило снігом ще вчора. Сьогодні на цій горі температура різко впала до -5 градусів Цельсія.

Нагадаємо, раніше Зима скасовується, але розслаблятися не варто: в Україні потеплішає до +18, скільки ще триватиме друге літо

Також "Знай.иа" писав, що в Карпатах випав перший сніг, рятувальники застерігають туристів: "Вже приготували зимові куртки?"

Як повідомляв портал "Знай.иа" , в Україну йдуть морози: коли чекати мінусів зі снігом