Сьогодні, 11 вересня 2021 року, православні християни вшановують пам'ять Іоанна Предтечі — святого пророка і Господнього Хрестителя.

Це зовсім не свято, але ми розповімо трохи передісторії і найголовніше — розпишемо, що ж не можна робити в цю суботу.

Різдво Іоанна Хрестителя

Він був народжений в сім'ї священика Захарії і Єлисавети і жив згодом під час безбожного панування Ірода. одруженого на дочці Аравійського царя Арефи, але жив з дружиною батька Іродіадою. У якийсь момент Ірод влаштовує розкішний бенкет. На ньому пласала дочка Іродіади Саломія, яка дуже догодила Іроду — і він поклявся дати дівчині все, чого вона забажає. І прийшовши до матері за порадою, та сказала їй просити голову Іоанна Хрестителя на підносі.

Церква, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Бажання було виконано, навіть незважаючи на страх гніву Божого. У підсумку Іродіада попрокалывала мову пророка шпилькою, а потім ще закопала голову в нечистому місці, що зовсім не сподобалося дружині царського урядника Хузи Іванні. Вона "викрала" святу голову, поклала в посудину і поховала її на Єлеонській горі.

Гнів Божий був обрушений на тих, хто погубив пророка. Надалі померли всі-Саломія, а також Ірод з Іродіадою, яких заслали в Іспанію, де вони і загинули. А тепер у Іоанна Хрестителя, під час молитовного звернення, розповідають про мігрені, просять про зменшення фізичного болю і допомоги в розборі власних думок.

Церква, фото: Пцу Facebook

У цей день не можна їсти рибу, м'ясо, молочні продукти і м'ясо; не можна позичати гроші абсолютно нікому; не варто починати ніякі справи; різати круглі предмети, бо вони асоціюються з головою Іоанна Хрестителя, а ще стригтися; потрібно уникнути веселощів, пісень і танців; і заборонено вживати продукти червоного кольору, що нагадують про кров.

Нагадаємо, маршрутка метнула колесо на ходу, пасажири згадали всі молитви: "В пекло - за 10 гривень"

Як повідомляв "Знай.ua", день Анни пророчиці 10 вересня: про що моляться до Святої, яка супроводжувала Ісуса в Єрусалимі

Знай.ua писав, Сорокоуст за здоров'я рідних: священики порадили, як і коли краще замовляти молебень