Хлопець з Франківська несподівано для себе опинився в складі команди круїзного лайнера. Як так вийшло, і що в його роботі найцікавіше – він розповів в інтерв’ю для “Галки”.

26-річному Олесю Єфіменко з Івано-Франківська, який на той час навчався на графічного дизайнера, навіть не снилося, що після університету він піде працювати на круїзний лайнер.

Наразі він провів у плаванні три роки, плавав на трьох різних суднах однієї з найвідоміших круїзних компаній світу, відвідав десятки країн.

Він потрапив у свій перший круїз, коли хотів потрапити до дівчини, що поїхала до Америки. Сподівався у дорозі підзаробити, проте встиг посваритися з коханою, і залишився працювати на кораблі.

Фото: "Галка"

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

У перших два місяці новачка навчають всьому, на сушу спускатися заборонено. Якщо хтось має намір влаштуватися на корабель, щоб покататися як турист, у нього нічого не вийде.

«Для документів потрібно пройти повне медичне обстеження в Одесі або Києві, виготовити паспорт моряка, я його виготовляв у Миколаєві, виробити морську американську візу, довідку про несудимість. По часу це зайняло три місяці», - ділиться хлопець.

Олесь також поділився власними вподобаннями щодо відвіданих країн.

Фото: "Галка"

«З банальних — Америка, Канада, Японія. З небанальних — мені дуже сподобався В’єтнам, острів Бонайре. Він мав саму чисту кристалічну воду. Я люблю дайвінг і плавати, от там мені найбільше сподобалося. В’єтнам — він розвивається, мінус в тому, що там багато росіян, але мені сподобалося тим, що там багато й українців і вони моментально тебе бачать. Взагалі на кораблі моментально народжується можливість бачити, чи гей чи ні, чи лесбіянка чи ні, і чи це українець чи не українець. От я жодного разу не прогадав. Ти бачиш різні емоції, різні риси обличчя. Українців можна впізнати по тому, що вони їдять багато кавунів, а кавун на кораблі цілий рік», - поділився він.

Хлопець також зазначив, що на кораблі за тобою постійно слідкують – всюди камери, донощики.

«Комфортніше працювати, коли немає українців, бо починається цей момент «братерського бізнесу», що давай зробимо то, або то», - зізнався він.

Він також додав, що всі в екіпажі багато п’ють алкоголю.

Раніше ми писали про те, що у Києві таксист накинувся на пасажирку і викинув на асфальт: "запропонували промокод замість компенсації". Водій служби таксі Bolt грубо і жорстоко обійшовся зі своєю клієнткою. Водій викинув жінку з машини і почав бити.

Як повідомляв Знай.uа, статки в мільярди: у катастрофі літака постраждав відомий вугільний магнат. У Росії впав і розбився літак, на борту якого знаходилися парашутисти.

Також портал Знай.uа писав, що на проспекті Бажана фура розчавила парочку, яка перебігала 8 смуг шосе: шансів практично не було.