Фахівці з організації "KURS" сформував рейтинг найкращих і найгірших шкіл Прикарпаття за результатами ЗНО-2021. Було враховано тільки ті школи, де на тестування зареєструвалося не менше 15 учасників. Проаналізувати довелося результати ЗНО понад 200 шкіл, з них обрали 20 з найкращими результатами.

Антирейтинг експерти визначали за відсотком учасників ЗНО, які не подолали поріг"склав/не склав". Вибирали з тих шкіл, випускники яких не змогли набрати з одного предмету 180-200 балів.

ЗНО, скріншот: YouTube

В якості вихідних даних для визначення кращих шкіл ми використовували відсоток випускників шкіл, які набрали високі бали (180-200) з семи найпопулярніших предметів. Це українська мова та література, українська мова, історія України, математика, біологія, географія та англійська мова.

Рейтинг шкіл Прикарпаття, скріншот: KURS

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок

Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати

Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа

Показати ще

У рейтингу - тільки заклади загальної середньої освіти, більшість з них вже ліцеї. Ми не враховували результати ЗНО випускників професійно-технічних закладів, вищих навчальних закладів (коледжів) та результати випускників минулих років. До речі, всього на Прикарпатті на ЗНО зареєструвалося 13 530 учасників, з них 8114 - випускники закладів середньої освіти.

Отже, лідерство в рейтингу тримають колишні гімназії-ліцей імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради та Кольський ліцей імені Дмитра Бахматюка Калуської міської ради.

Антирейтинг шкіл Прикарпаття, скріншот: KURS

Антирейтинг

У 23 школах жоден з учасників ЗНО не набрав 180-200 балів хоча б з якогось предмету. При формуванні антирейтингу ми теж обирали школи, в яких ЗНО складали від 15 дітей. У цих школах ми порахували відсоток учнів, які не пройшли поріг з п'яти основних предметів: української мови та літератури, української мови, історії України, математики та англійської мови.

У деяких з цих шкіл випускники масово не з'являлися на ЗНО. Наприклад, на ЗНО з історії України та української мови і літератури зареєструвалося по 30 учнів Великоключівського ліцею Нижньовербізької сільської ради. З них на ЗНО з обох предметів не з'явилося по 20 осіб і по шість не подолали порогу "склав/не склав".

Раніше повідомляли, "Звільніть нашу вчительку": на що можуть вплинути батьки українських школярів.

Як повідомляв Знай.uа, адаптація дитини до школи: 7 порад для батьків про режим дня після канікул.

Знай.uа писав, Дистанційна школа в ТОП-50 навчальних закладів України-ЗНО-2021.