У червні минулого року у західних областях України сильні дощі спричинили повені. Через це стихія пошкодила будинок та спричинила замулення земляної ділянки Олега Івановича. Після цього чоловік звернувся до сільської ради, щоб скласти акт обстеження завданих збитків через повінь, але його так і не включили у списки осіб, що отримають державну допомогу.
Про це повідомили на сторінці Координаційного центру з надання правової допомоги.

Олег Іванович звертався у різні державні органи аби домогтися допомоги через збитки завдані через негоду. Відтак, згодом було прийнято рішення про повторне обстеження житлового будинку. На цей раз комісія встановила, що житловий будинок не був пошкоджений. Чоловік був не згодний з цим, адже повторний огляд був проведений більш як через місяць після стихійного лиха і не відображав реальну картину.

Українцю довелося доводити завдану шкоду через стихію через суд

Тоді Олег Іванович звернувся до Коломийський місцевий центр з надання БВПД. Він розповів, що зазнав величезних втрат через стихію і самотужки не може вийти з даної ситуації. Там йому призначили адвоката, який би представляв його інтереси у суді.
Уже на судовому засіданні свідки вказали на те, що під час стихійного лиха житловий будинок позивача було пошкоджено. Рівень води всередині будинку був вище підлоги. В обох кімнатах після сходження води залишався намул, сирість та вологість. На підлозі та стінах був грибок і пліснява, а запах цього залишався надовго. Замуленими були і господарські будівлі та споруди.
Крім того, судом встановлено, що члени комісії при другому обстеженні господарства морально тиснули на господарів затоплених будинків. Замість детального огляду та відображення фактичного стану будинку зосереджували їхню увагу на необхідності побудови дамби на річці.
Суд вирішив, що позовні вимоги мають бути задоволені. Тепер виконавчий комітет сільської ради зобов’язаний прийняти рішення про включення Олега Івановича до реєстру виплат з державного бюджету матеріальної грошової допомоги у розмірі 20 тис. гривень.
Нагадаємо, що закохані франківчани зможуть подавати заяву на реєстрацію шлюбу через портал "Дія" - що треба знати
Раніше Знай писав, що у Мінфіні підрахували скільки коштує навчання одного учня - у сільських школах дорожче. У Мінфіні підрахували скільки коштує навчання в школах для одного учня
Як повідомляв портал "Знай.ua", безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%.