Після рясних опадів у лісі з'являються гриби ​й починається сезон їх збирання. У такий період виникають випадки отруєння грибами.

У Держпродспоживслужбі розповіли, як запобігти отруєнню грибами.

Щоб не отруїтися потрібно запам'ятати кілька простих та ефективних правил. Тож, якщо ви не впевнені в тому що гриб їстівний, то краще не збирайте його. Пам'ятайте, що збирати гриби можна лише в екологічно чистих місцях, тому що вони накопичують в собі всі шкідливі та радіаційні речовини з повітря, землі та води.

Гриби, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

В жодному разі не пробуйте на смак сирі гриби. Також не можна збирати старі чи перезрілі гриби, тому що можуть бути отруйними. Не збирайте гриби в спеку, найкраща година – ранок. Також дотримуйтесь правил приготування, зберігання та консервування грибів, щоб уникнути отруєння.

Гриби, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Не можна купувати гриби у незнайомих продавців та на стихійних ринках. Якщо у вас з'явилася підозра на отруєння грибами, то негайно зверніться за допомогою до сімейного лікаря або викличте швидку медичну допомогу.

Нагадаємо, як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку. Нічого складного робити не треба, а врожай обов'язково приємно потішить.

Як повідомляв портал Знай.uа, як правильно обрізати кущ агрусу, щоб він добре плодоносив. Під аґрус на ділянці слід відводити помірно зволожені місця з хорошою повітропроникністю ґрунту.

Популярні новини зараз

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб

Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок

Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр

Показати ще

Також Знай.uа писав, Як правильно поливати гарбуза і кабачки, щоб уникнути опіків. В першу чергу, не рекомендується садити гарбуз і кабачки поруч на ділянці.