Традиційно 19 липня, православна церква вшановує пам’ять святої Мокрини. Вона була сестрою Василя Великого та Григорія Нісського. Зазвичай у молитвах до неї звертаються з проханнями про здоров’я, добробут, мир та щастя в родині, передає портал "Доброта".

Мати Мокрини була християнкою й побачила віщий сон, де янгол попросив назвати доньку Феклою. Жінка зрозуміла, що це знак, тому так і зробила, але родина все одно зверталася до дівчини ім’ям, яке дали їй в честь бабусі – Мокрина.

День святої Мокрини, фото "Доброта"

Родина в неї була дуже велика, але мати все одно знаходила час на навчання доньки. Вона вибирала приклади зі Святого письма й псалмів, які б навчили Мокрину благочестю, богоугодному життю та водила до церкви на Божественні служби.

Все життя Мокрина провела в цноті, бо її наречений помер, а віддатися іншому дівчина вважала зрадою. Вона мешкала в батьківській оселі й допомагала займатися господарством служницям. Коли всі брати й сестри виросли й покинули дім, то Мокрина переконала матір дарувати рабам свободу, а самим відправитися до монастиря.

Після смерті мами Мокрина взяла її обов’язки та очолила сестер монастиря. Вона була дуже суворою та стриманою жінкою й за це її дуже поважали. Бог нагородив Мокрину даром чудотворення. Вона зцілювала хворих своїм дотиком та рятувала народ від голоду.

Народні прикмети

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

У давнину люди вірили, яка погода на Мокрини, така буде й осінь. Якщо в цей день ішов дощ, то чекали мокрої дощової осені.

За народними прикметами: Якщо сухий видається день - сухо буде й восени.

Раніше повідомляли, молитва до Миколи Чудотворця в бідності: сильні рядки допоможуть у фінансову кризу.

Як повідомляв Знай.uа, натільний хрестик: Як правильно носити, і що не можна робити зі священним атрибутом.

Знай.uа писав, Гуцульщину прославила легендарна Чукутиха, її нащадки не відстають: "гени бабки не пропали".