Традиційно 19 липня, православна церква вшановує пам’ять святої Мокрини. Вона була сестрою Василя Великого та Григорія Нісського. Зазвичай у молитвах до неї звертаються з проханнями про здоров’я, добробут, мир та щастя в родині, передає портал "Доброта".

Мати Мокрини була християнкою й побачила віщий сон, де янгол попросив назвати доньку Феклою. Жінка зрозуміла, що це знак, тому так і зробила, але родина все одно зверталася до дівчини ім’ям, яке дали їй в честь бабусі – Мокрина.

День святої Мокрини, фото "Доброта"

Родина в неї була дуже велика, але мати все одно знаходила час на навчання доньки. Вона вибирала приклади зі Святого письма й псалмів, які б навчили Мокрину благочестю, богоугодному життю та водила до церкви на Божественні служби.

Все життя Мокрина провела в цноті, бо її наречений помер, а віддатися іншому дівчина вважала зрадою. Вона мешкала в батьківській оселі й допомагала займатися господарством служницям. Коли всі брати й сестри виросли й покинули дім, то Мокрина переконала матір дарувати рабам свободу, а самим відправитися до монастиря.

Після смерті мами Мокрина взяла її обов’язки та очолила сестер монастиря. Вона була дуже суворою та стриманою жінкою й за це її дуже поважали. Бог нагородив Мокрину даром чудотворення. Вона зцілювала хворих своїм дотиком та рятувала народ від голоду.

Народні прикмети

Популярні новини зараз

Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено)

Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем

Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Показати ще

У давнину люди вірили, яка погода на Мокрини, така буде й осінь. Якщо в цей день ішов дощ, то чекали мокрої дощової осені.

За народними прикметами: Якщо сухий видається день - сухо буде й восени.

Раніше повідомляли, молитва до Миколи Чудотворця в бідності: сильні рядки допоможуть у фінансову кризу.

Як повідомляв Знай.uа, натільний хрестик: Як правильно носити, і що не можна робити зі священним атрибутом.

Знай.uа писав, Гуцульщину прославила легендарна Чукутиха, її нащадки не відстають: "гени бабки не пропали".