Ламати голову над святковим столом - найпопулярніша забава будь-якої господині кожного року. Окрім традиційних рецептів інколи хочеться приготувати щось незвичне.
Один із таких рецептів - м'ясний рулет з грибами, перцем, морквою і зеленню.
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої м'якоті,
- 200 г твердого сиру,
- 400 г печериць (або 100 г сухих білих грибів),
- 2 моркви,
- 1 болгарський перець,
- 3 зубки часнику,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 1 ст. ложка майонезу,
- 3 ст. ложки олії,
- 100 мл сухого білого вина,
- 2 ч. ложки крупнозернистої гірчиці,
чорний мелений перець за смаком,
1 ч. ложка цукру,
сіль за смаком.
Приготування:
- Якщо ви використовуєте сухі гриби, то заздалегідь залийте їх окропом і залиште на 30 хвилин, щоб вони набрякли.
- М'ясо помийте, обсушіть, зріжте плівки. По центру шматка зробіть поздовжній надріз, не доходячи до низу 1 см. Потім розверніть пласт і зробіть надрізи праворуч і ліворуч, знову ж таки не доходячи до краю 1 см. В результаті у вас має вийти пласт м'яса з приблизно однаковою товщиною.
- М'ясо гарненько і рівномірно відбийте. Посоліть, посипте цукром, спеціями і змастіть гірчицею.
- Набряклі гриби промийте і поріжте соломкою. Печериці поріжте невеликими шматочками. Моркву і болгарський перець поріжте соломкою. Подрібніть зелену цибулю. Часник пропустіть через часничницю. Сир потріть на крупній тертці.
Популярні новини зараз
Показати ще
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
- Змішайте гриби, моркву, перець, зелену цибулю, сир, посоли і поперчи. Викладіть начинку на м'ясо і розрівняй по всій поверхні.
- Зверніть м'ясний рулет, перев'яжіть його товстою натуральною ниткою або ж скріпіть дерев'яними шпажками, щоб він тримав форму. Викладіть рулет у товстостінну форму для запікання з високими бортиками.
- Приготуйте соус. Для цього з'єднайте олію, майонез, вино, посоліть і поперчіть за смаком і гарненько перемішайте.
- М'ясний рулет полийте соусом і відправляйте у розігріту до 200°С духовку на 1,5 години. Періодично поливайте рулет соком, що виділяється.
- Готовий рулет трохи остудіть і поріжте на порційні шматочки.
- Подавайте фарширований м'ясний рулет із картопляним або рисовим гарніром, салатом і зеленню.
Нагадаємо, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "З того, що ви задовбалися є"
Як повідомляв "Знай.ua", сподобається кожному чоловікові: рецепт соковитого м'ясного рулету без проблем
Знай.ua писав, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" здивувала світ стравами з простих рецептів: тартар з полуниці.