На Прикарпатті в селі Бовшів мешкає багатодітга родина, в якій з дорослих - один батько. Матір пішла з родини півроку тому.

"Дружина раз зробила – пішла. А потім другий раз лишила мене. Вернулася – і лишила. І сказала, що естафету передає мені. І все. Втомилася від того, що з дітьми. Каже, що я більше на неї поклав, що вона за дітей відповідальна. Що я мало участі брав", – розповідає батько Іван Лисак в сюжеті Суспільного.

16-річна Соня навчається на другому курсі Бурштинського торговельно-економічного коледжу на харчового технолога. Вона допомагає братам з навчанням та виконує роль матері.

"Прибираю, як можу, їсти варю, можу попрати. Правда, важко, але тепер буде легше. В нас криниця, але в ній вода іржава, і ми носимо від сусідки воду, щоби випрати. Але перу лише коли тато вдома. Та все встигаю: встигаю поприбирати, їсти зварити, ще й піти побігати", – розповідає донька Софія Супрун.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Староста Бовшова Ольга Ріжко розповідає, що через поведінку матері четверо дітей можуть залишитися без виплат для малозабезпечених сімей. Іван з жінкою не перебували у шлюбі, тож поновити документи може лише вона.

"Софія звернулася, що закінчуються в них виплати із малозабезпечення. Ми взялися поновляти документи і з’ясувалося, що ми не маємо права. Я передзвонила, але так як матері зараз нема, щоб переоформити, – треба позбавити матір батьківських прав. Ми це все будемо робити", – каже староста села.

Нагадаємо, викладачка поскаржилася на "цькування" через українську мову: "Відчуваю себе росіянкою". Невдоволена українською мовою викладачка поскаржилася на цькування

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям