На свята завжди хочеться порадувати рідних солодощами і різними ласощами. Одним з таких страв є імбирні пряники, рецепт яких опублікували на сторінці "Что приготовить на ужин" у соцмережі Facebook.
Ці пряники виходять дуже смачними і прості в приготуванні. До того ж їх можна використовувати не тільки як частування, але і як прикраса для новорічної ялинки, якщо надати їм необхідну форму і зробити отвір для нитки.
Читайте Знай в Google News!
Для приготування імбирних пряників необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
Тісто
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Довго "тримати" тарифи - неможливо: українців попередили про нові ціни на світло та газ
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
- Мед - 100 грам.
- Цукор - 100 грам.
- Масло - 100 грам.
- Мелений імбир-0,5 чайної ложки.
- Гвоздика - 1/3 чайної ложки.
- Харчова сода - 1 чайна ложка.
- Сіль - щіпка.
- Куряче яйце - 2 штуки.
- Борошно - 360 грам.
Полива
- Куряче яйце - 1 штука.
- Цукрова пудра - 170 грам.
- Лимонний сік - 0,5 чайної ложки.
Спосіб приготування:
Тісто
1. Мед, цукор і масло додати в один посуд, трохи нагріти, чтби все розчинилося і перемішати до однорідної маси.
2. До отриманої маси додати спеції, сіль і соду. Потім все це перемішати і охолодити.
3. Додати одне куряче яйце і ще один жовток. Потім додати борошно і замісити тісто.
4. Тісто необхідно поставити в холодильник на пару годин.
Полива
1. Один яєчний білок (30 грам) збити з цукровою пудрою і лимонним соком до однорідної консестенции. Глазур повинна вийде рідкої, але такий, щоб плавно виходила з кондитерського мішка.
Приготування
1. З тіста потрібно розкачати пласт і вирізати з нього пряники формочками. Якщо немає формочок, можна використовувати склянку, або інші столові прилади.
2. Випікати пряники потрібно в розігрітій духовці при температурі 180 градусів близько 5-7 хвилин.
3. На остиглі пряники нанести візерунок за допомогою глазурі, дати їй засохнути. Після цього пряники можна подавати до столу або скласти в коробку (не в холодильник).
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, як приготувати докторську ковбасу без м'яса: ніхто не відрізнить від справжньої
Як повідомляв портал "Знай.uа", як смачно засолити сало з часником: секретний спосіб
Також, "Знай.uа" писав, домашні шпроти на закуску і бутерброди: рецепт з натуральних складових