Багато хто любить м'ясні котлети, проте не у всіх це блюдо виходить смачним і соковитим. Кулінар Валентина Демидова поділилася рецептом смачних домашніх котлет, які сподобаються будь-кому.

Жінка розповіла, що цей рецепт дізналася від бабусі і з його допомогою змогла підкорити серце чоловіка.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування котлет необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

  • 1 кг свинячо-яловичого фаршу;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубочки часнику;
  • 2 яйця;
  • 1/2 черствого батона;
  • 100 мл молока;
  • сіль і перець за смаком;
  • борошно для панірування;
  • Олія соняшникова для смаження.

Котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз

Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку

Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень

Показати ще

Спосіб приготування:

1. З батона необхідно зрізати кірку і розірвати м'якоть на шматочки. Потім її необхідно покласти в посуд, залити молоком і відставити в сторону.

2. Необхідно очистити цибулю і часник, після чого провести їх через м'ясорубку.

3. Потім потрібно провести через м'ясорубку розмочену в молоці м'якоть батона.

4. У посуд з батоном потрібно додати фарш, яйця, цибулю з часником і приправи. Все це необхідно добре перемішати до однорідної маси.

5. Фарш потрібно відбити об стіл. Після цього його необхідно накрити харчовою плівкою і дати настоятися 20-30 хвилин.

6. Далі потрібно скачати фарш в котлети. Форму і розмір можна підібрати за смаком. Для зручності роботи з фаршем руки рекомендується змочити водою.

7. Котлети потрібно обкатати в паніровці. Для цього можна використовувати борошно або панірувальні сухарі.

8. Котлети потрібно смажити на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Спершу їх необхідно обсмажувати на великому вогні до появи золотистої кірки з кожного боку. Потім вогонь необхідно зменшити на половину і накрити сковорідку кришкою на 3-4 хвилини.

Котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
котлети, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, львівський сирник з карамеллю за рецептом Клопотенка

Як повідомляв портал "Знай.uа", соковите м'ясо з квасолею в горщиках

Також, "Знай.uа" писав, 7 тортиків до чаю-прості рецепти з зошитів наших бабусь