Багато хто любить таку приправу як хрін. Ця страва дуже корисно і його можна легко приготувати в домашніх умовах. Крім того існує кілька варіацій даного соусу, одна з них це хрін з буряком.

На порталі "Vkusnoo" опублікували простий рецепт хрону з буряком.

Читайте Знай в Google News!

Для приготування хрону з буряком необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • Корінь хрону - 200 грам.
  • Буряк - 100 грам.
  • Столовий оцет 9% - 3 столових ложки.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Цукор - 1 чайна ложка.
  • Вода-200 мілілітрів.

Спосіб приготування:

1. Перш за все необхідно промити корінь хрону, очистити його від сміття і піску, а потім зчистити верхній шар шкірки.

приготування хрону з буряком, фото: Vkusnoo

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Довго "тримати" тарифи - неможливо: українців попередили про нові ціни на світло та газ

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

2. Ще раз промити хрін в холодній воді, потім нарізати його дрібними шматочками.

3. Нарізані шматочки замочити у воді на 6-12 годин.

4. Далі необхідно подрібнити шматочки хрону за допомогою блендера. Якщо його немає під рукою, можна скористатися теркою або м'ясорубкою. Також варто підготувати маску для обличчя і очей, адже пари хрону дратують слизову оболонку.

приготування хрону з буряком, фото: Vkusnoo

5. Подрібнений хрін залити ледь теплою кип'яченою водою так, щоб вона злегда покривала отриману кашку.

6. Далі необхідно натерти буряк на тертці (вона може бути відварена або сира).

приготування хрону з буряком, фото: Vkusnoo

7. Отриманий з буряка сік потрібно вилити в посуд з хріном і водою.

8. В отриману суміш необхідно додати цукор, оцет і сіль, все це перемішати, укласти в банку і закрити кришкою.

приготування хрону з буряком, фото: Vkusnoo

9. Банку з сумішшю помістити в холодильник на 12 годин. За цей час всі інгредієнти просочаться і стануть однорідною масою.

Подавати хрін можна як соус до гарнірів або м'ясних страв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, домашня ковбаса без м'яса: простий рецепт страви, яку готували наші предки тисячі років тому

Як повідомляв портал "Знай.uа", рататуй від Юлії панкової: буде ідеально, і навіть щур в помічники не потрібен

Також, "Знай.uа" писав, яблука для імунітету: простий рецепт з духовки за копійки