Гуцульську кухню люблять у всіх куточках України і навіть за її межами. Візитною карткою гуцульської кухні по праву можна назвати голубці, адже це блюдо смачне, ситне і легке в приготуванні.
Для приготування справжніх гуцульських голубців необхідно підготувати певні продукти:
- Свинина - 150 грам.
- Червона квасоля - 500 грам.
- Рис - 0,7 кілограма.
- Цибуля - 2 штуки (середнього розміру).
- Сіль - 2 столових ложки (за смаком).
- Мелений перець - за смаком.
- Свіжа або квашена капуста - 15 листів.
- Копчене сало - 100 грам.
- Смалець - 50 грам.
Спосіб приготування:
Рис і квасоля необхідно замочити у воді на одну ніч. Потім рис потрібно відокремити, промити в гарячій воді, висушити і додати частину спецій і сіль.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Квасоля також потрібно промити, після чого відварити до готовності. Далі її потрібно трохи потовкти, але не до стану пюре, додати сіль і перець.
Свинину потрібно порізати кубиками. Далі необхідно дрібно порізати цибулю і частина його підсмажити. Після цього смажений і сиру цибулю разом зі спеціями потрібно перемішати з м'ясом. Далі потрібно додати сало і зробити фарш.
Читайте Знай в Google News!
Листя сирої капусти необхідно трохи ошпарити, відрізати товсті частини і трохи відбити. Квашену капусту потрібно лише трохи обрізати і відбити.
На кожен листочок потрібно покласти 1 столову ложку рису і розрівняти його. На рис покласти 1 чайну ложку квасолі і також розрівняти. Потім покласти 1 чайну ложку фаршу і теж розрівняти. Після цього додати шар квасолі і рису в тих же пропорціях, листя капусти згорнути в трубочку і перев'язати ниткою.
Утворені трубочки потрібно викласти в гусятницю попередньо обклавши її дно обрізками з листя капусти і смальцем. Додати трохи води, довести до кипіння і поставити в духовку на 20-25 хвилин.
Голубці викласти на піднос або на тканину. Після того, як з них стече зайва рідина, блюдо можна подавати до столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, що ароматні чебуреки з рум'яною скоринкою-ідеальне блюдо для зайнятої господині і голодної сім'ї
Як повідомляв портал "Знай.uа", тонкі і ситні млинці на молоці для ідеального сніданку-діти перестануть просити цукерки
Також, "Знай.uа" писав, що львівський пляцок "диво на яйцях" закохає в себе ваших гостей-мінімум інгредієнтів