З 1 липня у Франківську змінили умови для працевлаштування вчителів-пенсіонерів. Про це розповіли у сюжеті телеканалу 402.

Повідомляється, що згідно з новим законом про освіту, директори шкіл підписали договори, які будуть дійсні до 30 червня наступного року. Якщо за цей період на рахунок роботи педагога не буде зауважень то контракт буде продовжений.

За словами директора міського департаменту освіти і науки Ігоря Максимчука, в Івано-Франківську перебуває близько 500 вчителів-пенсіонерів.

"Вони попередньо, за два місяці, були попереджені і на сьогодні, за станом на 1 липня всі підписали строкові трудові договори з керівниками навчальних закладів" - прокоментував Ігор Максимчук.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Через рік керівники навчальних закладів мають право продовжити ці контракти на рік або два, за умови, що вчитель виконає всі поставлені перед ним завдання.

Цей закон також стосується і директорів-пенсіонерів. В даний момент в Івано-Франківську таких налічується 12 осіб.

"Спершу були страхи вчителів, що їх звільнять. Ніхто не був звільнений, просто підготували указ, де перевели трудовий період на один рік. Всі пільги, які були у вчителів, залишаються." - розповів директор ліцею №23 Микола Василик.

Однак не всі залишилися задоволені таким нововведенням. Профспілки назвали нові норми дискримінаційними.

Нагадаємо, пандемія може вдарити по результатам ЗНО 2020

Як повідомляв портал "Знай.uа" Шмигаль пояснив, до чого готуватися школярам та їх батькам

Також, "Знай.uа" писав, що тисячі школярів з Дніпра залишилися без парт і дощок