На Франківщині очікується погіршення погодних умов. Про це розповіли в обласному управлінні ДСНС.

Повідомляється, що ввечері 16 червня, а також протягом 17 та 18 червня в річках Івано-Франоківської області очікуються підйоми рівнів води.

"Увечері 16 червня та протягом 17-18 червня на річках області очікуються підйоми рівнів води: - в басейні Дністра на 0.5-1.5 м, місцями на окремих ділянках до 2.0 м, в басейні Прута на 0.2-0.7 м, над рівнями 16 червня." - сказано в повідомленні ДСНС.

Підвищення рівня води може призвести до формування місцевого стоку, який може затопити сільськогосподарські угіддя і становити небезпеку для місцевих жителів.

"Місцями вихід води на заплаву, можливе початкове затоплення сільськогосподарських угідь, прирічкових господарських об'єктів, формування значного місцевого і схильного стоку, в горах існує загроза утворення окремих селів." - додали в ДСНС.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Штормове попередження: сайт ДСНС Івано-Франківської області

Варто зазначити, що 13 та 14 червня відбулося погіршення погодних умов з підйомом води в річках.

В результаті береги річок Франківщини були розмиті, було пошкоджено автомобільні дороги та мости, а також посівні поля площею 800 гектарів.

15 червня відбулося засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

У рамках засідання були прийняті заходи по усуненню наслідків негоди за допомогою формування мобільних груп для посилення контролю над ситуацією.

Нагадаємо, раніше на Львівщину опустився густий туман.

Як повідомляв портал "Знай.uа" Тернополян змушують їздити по дорогах смерті.

Також "Знай.uа" писав, що синоптики склали прогноз погоди на 16 червня.