В Івано-Франківську може залишитися всього лише п'ять дитячих садків. Про це розповіли у виданні "Прикарпатті Online” посилаючись на слова мжра міста Руслана Марцінківа в ефірі радіо "Західний полюс".

Повідомляється, що профспілка освітян не бажає повноцінного відкриття дитячих садків. За їх словами в місті має відкритися лише п'ять навчальних закладів для дошкільнят.

У свою чергу мер міста заявив, що не повністю підтримує звернення профспілки освітян. Він зазначив, що розуміє бажання працівників дитячих садків не ризикувати здоров'ям. Але разом з тим підкреслив, що франківчанам, які виходять на роботу, необхідно десь залишати своїх дітей.

"Профспілка освітян не хоче повноцінного відкриття садочків, тільки п'ять на все місто. Вважаю, тут слід шукати компроміс. Розумію, бажання працівників дитсадків не ризикувати. Однак люди виходять на роботу, десь потрібно залишати своїх дітей" - сказав очільник міста.

Також Марцінків додав, що рекомендації МОЗ щодо роботи дитячих садків були складені людиною, яка не розбирається в навчанні дошкільнят.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Дуже великі кошти треба витратити. По-друге, це нереально змусити дітей не грати один з одним" - підкреслив Руслан Марцінків.

Голова Франківська підсумував, що дитячі сади повинні працювати, особливо влітку. Однак не всі з них зможуть відкритися через ремонтні роботи.

Руслан Марцінків, кадр з відео: YouTube Канал 402

Нагадаємо, раніше у Франківську анонсували новий тролейбусний маршрут.

Як повідомляв портал "Знай.uа" підприємцям Франківська знизять податки до кінця травня.

Також Знай.uа" писав, що Марцінків дозволить франківчанам відрізати опалення.