Наші читачі повинні пам'ятати новину, що до 1 жовтня 2024 року 60% базових станцій мобільного зв'язку мають підключитися до автономних джерел живлення. Така дія нібито має забезпечити доступність послуг до 10 годин відсутності електропостачання.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України 15 липня 2024 р. зобов'язала операторів забезпечити зв'язок протягом 10 годин, якщо немає електропостачання.

Таке розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мереж телекомунікацій (НЦУ) опублікували на сайті Держспецзв'язку.

Мобільний оператор, скріншот: YouTube

Відповідно до розпорядження, до 1 жовтня 2024 року 60% базових станцій мобільного зв'язку в кожній області мають підключитися до автономних джерел живлення, що забезпечить доступність послуг до 10 години відсутності електропостачання.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Цей показник має досягати 70% до 1 листопада 2024 року, 80% - до 1 грудня 2024 року, та 100% - до 1 лютого 2025 року (крім мікро базових станцій). Раніше передбачалося, що до 1 липня 2025 року щонайменше 75% базових станцій мають забезпечити надання мобільного зв'язку в умовах блекауту протягом чотирьох годин.

Генератори / фото: скриншот Youtube

Однак у соціальних мережах користувачі неоднозначно відреагували на таку новину, і ось уже за кілька тижнів встигли зібратися різні думки.

Так, один із блогерів у мережі Х опублікував картинку з гумором, де мавпа знаходиться на лікарняному ліжку, і так має реагувати і мобільний оператор Vodafone, на накази вищого керівництва держави.

Публікація "Пана Полтави", скріншот: Х

"Президент просить мобільних операторів забезпечити роботу інтернету до 10 години. Мій водофон через 3 секунди після відключення світла...", - підписав свою публікацію блогер.

Однак у коментарях зібралися люди і почали писати свої думки: "По всій країні водофон перший дихне"; "Головне, що прибуток зростає щороку"; "Зате забувати всякими пропозиціями - доступний 24/7"; "О, втричі ціну піднімуть, під шумок".

Коментарі, скріншот: Х

Коментарі, скріншот: Х

Коментарі, скріншот: Х

Нагадаємо, лише 1 гривня: "Київстар" здивував абонентів щедрістю.

Раніше повідомлялося, Київстар підняв вартість: як зміняться тарифи при відключеннях світла.

Також, не вистачило коштів на дзвінки? Як швидко отримати 500 гривень на рахунок від "Київстару".