Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив зняти новий сюжет, і стосуватиметься він традиційних українських хусток на голову. Феномен жіночих головних уборів, які збереглися до наших днів.

Новий ролик був опублікований на YouTube- каналі Костянтина Грубича, де він регулярно радує українців не тільки новими рецептами, а й цікавими сюжетами про українську культуру і так далі.

Українські хустки, фото: скріншот з відео

Цього разу він зважився розповісти про хустки на голову для жінок. Він відвідав якусь екскурсію, де детально про все розповіли. Щоб всі розуміли, все почалося десь у другому тисячолітті до нашої ери. Спочатку були плетені мотузочки, пояси, на які потім почали вішати різні аксесуари.

Також, ще одним аксесуаром для дівчини, щоб її захистити, було різне намисто. Робили їх спочатку просто з ягід, або камінчиків. В основному це з червоного кольору, так як це додатковий захист.

Популярні новини зараз

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Українські хустки, фото: скріншот з відео

Якщо дівчина виходила заміж, то їй потрібно було закривати шию, і робили це великою хусткою, що надітий на голову. З'являтися на вулиці після заміжжя з непокритою головою було заборонено. Також не можна було ходити з розпущеним волоссям. Покриття голови молодої-настільки ж важливий ритуал, як і розпускання коси.

Українські хустки, фото: скріншот з відео

Влітку носили лляні хустки, а ось взимку вовняні, щоб не було холодно.

Нагадаємо, що кулінари Костянтин Грубич і Євген Клопотенко возз'єдналися заради соковитих свинячих ребер з томленными сливами: рецепт, який під силу кожному

Також Знай писав, Костянтин Грубич поділився рецептом традиційної Молдавської випічки: ідеально до чаю
Раніше Знай також писав, "Королева бензоколонки": рецепт бабусиних пиріжків від Костянтина Грубича-вода, дріжджі, борошно і нічого зайвого