З 10 грудня в Україну набрав чинності закон, який забороняє розповсюдження безкоштовних поліетиленових пакетів у магазинах. Тепер за кожен пакетик доведеться заплатити від 2 до 3 гривень. Тому українці починають переходити на багаторазові торбинки.
У Івано-Франківську підтримали таку ініціативу, та все частіше починають застосовувати для покупок екологічні мішечки і торбинки. П’ять років поспіль під час покупок родина іванофранківця Дмитра Долгих-Черниша використовує екоторбинки, які пошила власноруч, передає "Вєжа".

Дмитро Долгих-Черниш, скріншот

Чоловік каже, що зараз такі екологічні торбинки стають трендовими, що не може не тішити. Головне, що їх можна використовувати багато разів і не засмічувати планету пластиком.

Дмитро Долгих-Черниш, скріншот

"Важко перейти на це. Особливо, коли пакетики надавалися безкоштовно, ми ж все безкоштовне з радістю побільше набираємо. Це вчить додатково планувати, як покупки, так і свій маршрут. Але це не є неподоланна якась перешкода, абсолютно. Зручно носити таких кілька мішечків завжди, якщо ви людина імпульсивна і схильні до спонтанних покупок", - зазначив він.

За порушення цього закону передбачено штрафи, а вже навесні обіг тонких пакетів буде заборонений взагалі, їх залишки підлягатимуть цілковитій утилізації.