Українцям знову розповіли про новий законопроект під номером 5600, який передбачає зміни до Податкового кодексу. У проекті бюджету на нього великі плани.

Про це розповіли в новому випуску новинної програми Факт, на телеканалі ICTV.

Навколо даного законопроекту була рекордна кількість правок і суперечок, і ось, нарешті його були готові були винести на голосування. Через те, що він стосується грошей, з моменту ідеї було внесено 12 з половиною тисяч правок.

Плани були амбітні, так як планувалося зібрати завдяки даному законопроекту близько 50 мільярдів гривень, і податки хотіли брати тільки з багатих. Якийсь закон від Робін Гуда.

Податковий закон, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Потім, через енну кількість часу і внесених правок, чернетка абсолютно не той. Грошей від багатих стало значно менше, і тепер розраховують приблизно 30 мільярдів.

При цьому, більшість грошей повинні піти на "Велике будівництво". 6,1 мільярд на залізницю, 5,1 мільярд на будівництво та реконструкцію аеропортів. Планів в уряду на ці кошти багато.

Згідно нинішнього законодавства, у разі продажу другого, третього і наступних об'єктів нерухомості на рік, ставка податку на такий дохід становить 5%. У Законі 5600 цей показник пропонується підвищити до 18%.

Податок на нерухомість, кадр з відео

Це призведе до того, що нерухомість сильно виросте в ціні, і простим українцям доведеться зі своєї кишені платити за ці податки.

Також, може повернутися ПДВ на вторинний ринок нерухомості. Якщо ця норма буде внесена в новий законопроект, тоді зростання цін на житло складе не менше двадцяти відсотків.

Квартира пенсіонерки, фото: Перший міський

Податки на город також залишили - 1200 гривень з кожного гектара, при цьому плата за ваш урожай, якщо його вартість перевищує 78 тисяч гривень. І це ще не все.

Хочуть рахувати всіх свойських тварин, крім гусей. У них будуть пільгові канікули на 5 років.

город, скріншот з відео

Податки братимуть тільки з підприємств, а селянам рекомендують не заводити багато цих птахів, і тоді не доведеться платити.

Нагадаємо, що підвищення податків призведе до масових звільнень і падіння економіки-нардеп

Як раніше повідомляв Знай, зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної сім'ї буде зменшено фактично на половину.

Також Знай повідомляв, що, за словами політичного експерта Миколи Спиридонова, законопроект 5600 спрямований в першу чергу проти пересічних українців.