В Івано-Франківську батьки, аби записати своїх дітей до садочка провели ніч у чергах.

Фото та відео черги, яка сформувалася біля ЦНАП у мережі оприлюднив Віталій Світлик.

Так, стало відомо, що десятки жителів Івано-Франківська в ніч на 23 вересня чергували біля ЦНАП, щоб зареєструвати дітей в новий садок. При цьому в черзі помітили навіть депутатів міської ради.

Батьки провели в черзі всю ніч / Фото Віталія Світлика

На кадрах, які зробив місцевий житель видно, що станом на 7:00 черга простягалася на десятки метрів. Всі вони чекали, коли о 9:00 відкриється реєстрація в дитячий садок "Джерельце" в мікрорайоні "Липки". Деякі з батьків займали місця ще з вечора 22 вересня. Люди навіть створили паперову чергу і щогодини проводили перекличку.

Варто відзначити, що цей дитячий садок розрахований на 200 дітей. У ньому працюватимуть 6 груп - 5 дошкільних та 1 ясельна. Однак охочих потрапити саме в цей садок значно більше.

Батьки провели в черзі всю ніч / Фото Віталія Світлика

Мер Івано-Франківська в ефірі Радіо "Західний полюс" визнав проблему з садочками. Також він дорікнув батьків, що ті, мовляв, замість зручної електронної черги обрали фізичну чергу на морозі.

"О 9: 00 стартувала електронна реєстрація, і можна записатися в електронному варіанті. Але люди вирішили таку фізичну чергу... Це не наша ідея - фізична черга", - заявив він.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Нагадавши, що вагітні вимагають у мера Івано-Франківська обіцяних 100 000 грн після вакцинації: той заявив, що пожартував. Мер міста заявив, що пожартував про премію

Як повідомляв портал "Знай.uа" , кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні

Також "Знай.uа" писав, що Facebook створив "білий список", якому дозволено більше, ніж іншим: хто потрапив до обраних. Facebook створив" білий список " користувачів