Влітку епідеміологічна ситуація в країні стала відносно стабільною. Але з приходом осені перед нами знову постала загроза зростання захворюваності COVID-19. Вся країна знову перейшла в жовту зону.

Як пише видання Галка, головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук розповів, як працюватимуть дитячі садки та Початкова школа.

Карантин у школі, скріншот: YouTube

22 вересня були внесені зміни до Постанови КМУ №1236 про карантинні обмеження. У ньому передбачено, що дошкільні навчальні заклади, початкові класи загальної освіти та спеціальні заклади загальної середньої освіти працюватимуть у стандартному режимі. Старша школа буде працювати тільки в тому випадку, якщо в них вакциновано не менше 80% педагогів. Якщо відсоток вакцинованих працівників менше, то діти перейдуть на онлайн-навчання. Якщо ж у навчальному закладі спостерігатиметься спалах захворюваності, воно буде закрито.

Савчук закликав населення дотримуватися карантинних рекомендацій. Він підкреслив, що вкрай необхідно зробити усвідомлений вибір і вакцинуватися якомога швидше. Отримати дозу вакцини можна в пунктах щеплення або в центрах масової вакцинації. Так, зазначив Савчук, діти зможуть вчиться в очному режимі і отримувати більш якісні знання, ніж на онлайн-навчанні. Також необхідно берегти себе, і піклуватися про здоров'я наступного покоління.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Нагадаємо, раніше український вуз спіймали на уявній "дистанційці" - "Студенти платять чималі гроші"

Також "Знай.иа" писав, що Україна в "жовтій зоні" карантину: як йдуть справи в школах і чи зможуть діти повернутися до навчання

Як повідомляв портал "Знай.иа", Кабмін заявив про обов'язкову вакцинацію для окремих категорій громадян: у списку - педагоги і міністри