У православному світі 17 вересня відзначає день ікони Пресвятої Богородиці "Неопалима Купина". У цей день можна захистити свій будинок.
Віряни моляться до святині та просять захистити їхню домівку від блискавок та пожеж. Також православні християни просять здоров'я для свійської худоби, передає портал "Доброта".

Наші предки вірили, якщо у цей день на вулиці дощ, то осіння пора буде посушливою. А якщо ж цього дня у лісі зустріти мурашники великого розміру, то слід чекати сильних морозів взимку.

День ікони Пресвятої Богородиці "Неопалима Купина", фото: портал "Доброта"

Також в давнину вірили, якщо цього дня у село забіг заєць та голосно гупає сова, слід чекати сильної пожежі. Якщо пожежа все-таки сталася, то потрібно попросити в ікони допомоги та обнести її навколо палаючої будівлі.

Християни вірять, що цього дня варто уникнути походу в гості, адже це може накликати на вас біду.

Традиції в цей день.

Господині в цей день займаються прибиранням ріпчастої цибулі, а господарі штурхають снопи вилами, щоб прогнати злих духів, які там ховаються.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Під час побудови оселі, вилами протикають й мох, який закладають під час будівництва. Такий ритуал захищає оселю від нечисті та залучає добробут.

У цей день не можна подавати милостиню, бо притягнете злидні.

Нагадаємо, день Святої Василини Нікомидійської - 16 вересня: традиції, прикмети і що потрібно зробити всім господарям. На свято прийнято наводити порядок в будинку і позбавлятися зайвого мотлоху

Як повідомляв Знай.uа, Ікони Богородиці Калузької та іменини Романа: кому варто сходити в храм 15 вересня.

Знай.uа писав, ПЦУ закликала молитися і сповідатися онлайн: качайте додаток "Моя церква". У додатку є 5 розділів: карта з найближчими храмами; календар релігійних свят; новини про ПЦУ; перелік молитов (ранкових і вечірніх) та особистий профіль.