Брусницю називають ягодою безсмертя, настільки вона благотворно впливає на здоров'я людини. Традиційно її збирають і заготовляють восени.
Брусниця використовується для лікування найрізноманітніших захворювань, тому ми розповімо, як швидко і без втрати вітамінів заговорити цю ягоду на зиму, передає Телеграм-канал "Домашня консервація: варення, затоговки".

брусниця, фото Pxhere

Інгредієнти:

- Брусниця - 250 гр
- Цукор - 115 гр
- Вода - 100 мл
- Лимонний сік - 15 мл

Приготування:

Для початку потрібно перебрати і помити ягоди. Після ретельно обсушуємо іперекладаємо брусницю в стерилізовані баночки.

У холодну воду додаємо цукор і лимонний сік. На середньому вогні постійно помішувати і доводимо до кипіння. Потім заливаємо ягоди сиропом і закатуємл.

На 1 літрову банку знадобиться: 370 г брусниці, 170 г цукру, 150 мл води, 20 мл лимонного соку.
Нагадавши, варення з шишок від застуди: солодке "ліки" з ароматом Нового року. Шишки в такому варення не їдять

Як повідомляв портал Знай.uа , цибуля в суп і під сальце: як врятувати урожай від гнилі за допомогою сірників. Завдяки простому методу з сірниками можна захистити саджанці цибулі від різних хвороб і гнилі. Перевірений метод від досвідчених городників врятував не одну грядку.

Також Знай.uа писав, черв'яки будуть тікати з малини як ошпарені: диво-засіб для порятунку ягід. Засіб для порятунку врожаю малини від шкідників .