За статистикою у середньо українець з'їдає п'ять кілограмів грибів на рік. Однак, чи корисні загалом гриби та скільки можна їх споживати, розповіли у студії програми "Твій день" на "1+1".

Деякі науковці називають гриби космічним продуктом та запевняють, що вони зможуть вижити навіть у космосі.

Остап Богуславець, аспірант відділу мікології інституту ботаніки імені Холодного, скріншот із відео

"В умовах невагомості, в умовах космічного вакууму, справді на обшивках космічних кораблів виростав міцелій", - зазначив Остап Богуславець, аспірант відділу мікології інституту ботаніки імені Холодного.

За останні 50 років людство в тричі збільшило споживання грибів і нині доросла людина споживає їх п'ять кілограмів за рік. Гриби навіть називають рослинним м'ясом через те, що вони мають великий вміст білка.

Гриби, фото: скріншот з відео

"Гриби можна назвати супер-фудом, але замінником м'яса - ні, а як доповнення в раціон вегетаріанця або людини, яка обмежує кількість м'яса, то так", - зазначила Олена Зінченко, лікар-дієтолог.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Олена Зінченко, лікар-дієтолог, скріншот із відео

Дієтолог порадила не давати гриби дуже маленьким дітям, а поступово вводити їх в раціон починаючи з двох років невеликими порціями. Найбезпечніше буде почати з шампіньйонів. Дорослим можна вживати за один прийом їжі 150-200 грамів, дітям же слід давати порцію до 100 грамів. Нагадаємо, як відрізнити їстівні гриби від отруйних - 10 правил, які допоможуть під час "тихої охоти". Правила, які зможуть вберегти життя

Раніше Знай писав про прозорий, як сльоза і дуже смачний: рецепт універсал. Як консервувати гриби, щоб зберегти їх колір і смак

Також Знай повідомляв про ідеальний маринад для смачних грибів - рідні проситимуть добавки. Просто пальчики оближеш