В Івано-Франківську пообіцяли виплатити грошову винагороду жінці, яка завагітніє одразу після щеплення від коронавірусу. Відповідне розпорядження озвучив мер міста Руслан Марцінків на особистій сторінці у Facebook.

Таким чином міський голова Івано-Франківська вирішив боротися із міфом, який поширюють антивакцинатори – нібито щеплення проти COVID-19 може спричинити безпліддя у жінок.

"Дам премію 100 тисяч тому, хто всупереч різним поширеним чуткам завагітніє після вакцинації", – повідомив Марцинків.

Марцінків додав, що причиною такого рішення стало звернення працівниці міськради до нього – жінка стверджувала, що не хоче вакцинуватися, бо планує народження дітей.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

"Вчора до мене прийшла жінка і доводила, що не може вакцинуватися, бо не завагітніє. Я вам серйозно говорю. Дайте доручення нашій працівниці. Якщо такий випадок станеться – то першій потрібно виплатити гарну премію. 100 тисяч гривень. Бо кажуть, що я злий, депреміюю. А я от хочу преміювати", - цитує міського голову видання Zaxid.net.

Він також наголосив, що від вакцинації ще ні в кого не «виросли роги і копита».

«Дав на оперативній нараді протокольне доручення керуючому справами Ігореві Шевчуку спостерігати чи в секретаря міської ради Віктора Синишина не виростуть роги і копита. Бо читав в інтернеті, що від вакцинації виростають», - пожартував він.

«А якщо завагітніє чоловік - то скільки грошей дасте?», «То як роги і копита не ростуть, то нащо взагалі вакцинуватись?», - сміються містяни.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.