Вже незабаром українці зможуть подати заяву на реєстрацію шлюбу через портал Дія.

Про це розповів заступник міністра з питань цифрового розвитку в Міністерство юстиції України Сергій Орлов.

Так, стало відомо, що незабаром через портал Дія можна буде подавати ще один важливий документ. Це стосується заяви на реєстрацію шлюбу. До того ж українцям не варто буде пред'являти документи, якщо відомості, що містяться в них, наявні в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Сергій Орлов, фото мін'юст

Ще однією зручністю стане можливість сплачувати адміністративний збір онлайн безпосередньо на порталі Дія. При цьому українцям не потрібно буде робити подання до відділу ДРАЦС документів про внесення плати.

"Таким чином, завдяки співпраці з Міністерство цифрової трансформації України ми робимо життя українців ще зручнішим, а взаємодію з державними органами максимально комфортною. Послуга буде презентована у жовтні на Diia Summit", - заявив Сергій Орлов.

Нагадаємо, що Львів охопила хвиля безробіття: кому складніше пристосуватися – чоловікам, чи жінкам. У центрі зайнятості запевняють: жінки активніші у пошуках роботи

Як повідомляв портал "Знай.ua", безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Також "Знай.ua" писав, що українцям пропонують самим накопичити пенсію: як це працюватиме.