Працівники ТЕС викликали на допомогу екологічну інспекцію, яка у свою чергу, передала пташеня до реабілітаційного центру Галицького національного природного парку. Там його оглянув ветеринарний лікар. У висновку він написав, що птах у задовільному стані, але ще не навчився літати і відповідно здобувати їжу, тому може просто померти із голоду чи втрапити до лап хижака. Саме через це його залишили під доглядом спеціалістів Галицького НПП.

Перший час його триматимуть у спеціальному вольєрі, потім – привчатимуть до напівпольових умов. Коли птах досягне зрілого віку, його випустять у природу неподалік того місця, де він був знайдений.

До речі, боривітр – досить цінна пташка. Він допомагає землеробам контролювати чисельність гризунів і комах. Боривітру шкодять пестициди, які використовують люди для боротьби з гризунами. Велика частина первинних місць існування боривітра знищена людиною.

Боривітер досконало володіє двома способами полювання. Перший з них – полювання із засідки. Вибравши зручний спостережний пункт (скельний виступ або гілку дерева), птах оглядає околиці в пошуках здобичі. Інший спосіб – повітряне патрулювання. Боривітер зависає на одному місці проти вітру, широко розпустивши хвіст, енергійно махаючи крилами і опустивши голову вниз, щоб вивідати здобич, звідси походить його назва – боривітер. Запримітивши жертву, птах складає крила, каменем пікірує вниз, завдає удару витягнутими вперед лапами, стискає кігті і знову злітає в повітря. Подібна тактика використовується в місцях масового скупчення гризунів.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Нагадаємо, Костянтин Яловий закликав звернути увагу на екологічний стан Дніпра

Також Знай.uа писав В Держекоінспекції розповіли, як запобігли збиткам на 2,5 мільйона гривень

Як раніше повідомляв Знай.uа Зміна цільового призначення земельної ділянки: у Мін'юсті розповіли як і де, і з ким