Франківчани гучно відсвяткували Івана Купала. У ніч з 6 на 7 липня традиційне гуляння влаштували на березі міського озера.
Про це повідомляє портал "Галка".
Франківці насолоджувалися творчістю найкращих міських колективів, а ще кожен міг навчитися плести вінок і навіть сплести його для себе.

Івана Купала, фото "Галка".

Івана Купала, фото "Галка".

Поблизу станції прокату човнів влаштували свято з показами етноодягу, танцювальними виступами та програмою від співачки Тетяни Бариляк і переможця “Голосу Країни” Сергія Лазановського. Також виступали інші гурти та діджей, головною сценою слугував пірс човнової станції.

Івана Купала, фото "Галка".

Івана Купала, фото "Галка".

Для довідки:
Це свято пов’язане із літнім сонцестоянням та з іменем християнського святого Івана Хрестителя. Зазвичай у цей день молодь збирається на березі річок, співають пісень та ворожать.
Найпоширеніший звичай – плетіння вінка й пускання його у воду. Якщо вінок зловить коханий дівчини – пара буде щасливою разом, а якщо сплетіння квітів втопиться – його дівчина ніколи заміж не вийде. Берег, до якого приплив віночок показує, в якій стороні дівчина знайде свою долю.

Івана Купала, фото "Галка".

Магічний обряд пов’язаний із вогнищем. Ті, хто перестрибує через нього – ніби то очищаються. А закохана пара, яка, взявшись за руки, подолає цю перепону, будуть разом до кінця віку.

Івана Купала, фото "Галка".

Нагадаємо, раніше гороскоп від легендарної Ванги: ці знаки Зодіаку в березні можуть сміливо " забирати своє"

Як повідомляє портал Знай.uа Карпатський мольфар напророкував Україні несподіване майбутнє: яким буде 2021