В українців є оригінальна страва: так звана катана або качана каша.
Дане блюдо з пшона, борошна, яєць. Її назва походить від приготування: пшоно для каші спочатку качають, а потім трясуть або катають для того, щоб зерна вкрилися тестом.
Цій страві близько трьохсот років, передає фейсбук-портал Скарби України. Рецепт озвучив український етнолог Олена Щербань, його вона отримала від бабусі.
Українську цю страву має вже більше трьохсот років, вона була поширена лише на Полтавщині, у двох районах - Диканському та Зіньківському.
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
У двадцятому столітті про це каші трохи забули через важкі умови. Для того щоб її приготувати необхідно взяти кілька яєць, масло, а також пшеничне борошно. Ці дорогі продукти не завжди були на столах наших бабусь і дідусів.
Інгредієнти качаной каші:
- 100 г пшона;
- 10 яєць;
- М'ясний бульйон з птиці;
- Солі;
- Мелений перець.
Процес приготування
- Пшоно і яйця слід збивати виделкою до рідкої консистенції, щоб ложкою можна було розгорнуто рідину).
- Пшоно треба змочити в яйці 88 разів. Кашу можна накачати до розміру сої або горошини.
- Готуємо кашу в м'ясному бульйоні на повільному вогні протягом двох-трьох годин. Після цього її слід тримати в духовці на півгодини під кришку.
Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди
Як повідомляв "Знай.ua", смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися
Знай.ua писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш