Дачникам розповіли, яка користь у часникових стрілок. Про це більшість людей навіть не здогадуються.
Справа в тому, що з настанням літа, дачники починають зривати стрілки часнику, виправдовуючи це тим, що в такий спосіб цибулини отримують набагато більше поживних речовин.
Викидати їх не варто, так як вони не тільки дуже смачні, але, і неймовірно корисні.
Ви можете використовувати стрілки часнику для бутербродів, соусів та інших страв. Тим самим ви зробите їжу ароматні і корисніше. Вони приносять величезну користь для організму.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
"Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Там багато вітаміну С, і до слова, в пір'ї зеленої цибулі його менше в кілька разів. Також, в них мінімальна кількість калорій, що підійде тим, хто стежить за фігурою.
У стрілках часнику високий вміст заліза - навіть більше, ніж в яблуках! Також у пагонах є сірка, кальцій-все це дає характерний запах продукту. Нерідко використовується ефірна олія таких пір'я-в ньому чимало природних антибіотиків, ефективно пригнічують розвиток бактерій і мікробів.
Їх також можна заготовити на зиму, і рецепт досить простий.
Вам знадобиться: 0,5 кг стрілок часнику, 3 ч.л. солі, 2 гострих перцю, 0,5 ч. л. чорного перцю меленого, 0,5 ч. л. коріандру меленого.
Потрібно вимити пір'я, і жорстку частину видалити. Все це вирізати і покласти в блендер з іншими інгредієнтами, після чого подрібнити.
Далі розфасувати і помістити в холодильник.
Зберігати можна рік.
Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди
Як повідомляв Знай.ua, смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися
Знай.ua писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш