Ведмідь Юра, якого забрали у власника з міста Косів, помер у реабілітаційному центрі "Синевир".

Про це на сторінці Facebook-спільноти "Місто Косів" розповів екскурсовод Гуцульщини і мешканець міста Косів Андрій Перкатюк.

"Шановні косівчани, мені важко про це вам спокійно писати! Сьогодні помер в реабілітаційному центрі «Синевір» наш улюбленець - косівський ведмідь Юра", - написав він. Автор посту зазначив, що подробиць смерті ведмедя ще немає.

В квітні фахівці ДЕІ вилучили бурого ведмедя з ТОВ «Оздоровчий-туристичний пансіонат «Байка» у місті Косів, де він утримувався з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Тварина буде передана до реабілітаційного центру.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

"Уже за кілька годин ведмідь буде доставлений до спеціалізованого центру адаптації та відновлення популяції цих червонокнижних тварин. У НПП «Синевир» Юра житиме у просторому вольєрі на території лісу, з облаштованим барлогом та басейном", - зазначив Андрій Мальований.

Посадовець підкреслив, що неналежне утримання ведмедя на території комплексу «Байка» - це далеко не одиничний випадок порушення прав диких тварин в Україні.

Нагадаємо, раніше Ведмедик Умка загинув у зоопарку через недобросовісних відвідувачів: "не зміг з ним впоратися"

Як повідомляє портал Знай.ua Страждаючий від спеки ведмідь увірвався в дитячий басейн: розслабився і захропів на дві години

Також Знай.ua писав, що Чим займаються дикі ведмеді в гостях: відео