25-річний Сергій служить в окремій бригаді морської піхоти. На фронт пішов у 2016-му. "Що там у вас коїться? Їдь додому", - плакала у слухавку матір, почувши, як російські бойовики криють 120-мм мінами по позиціях українських захисників.

Про історію сміливог українця на своїй сторінці в Facebook розповідає ООС.

"Це сталося в серпні 2016-го, було якесь свято. Мама подзвонила привітати і тут нам почали "накидати привітання" з того боку. Поки балакав, у мене над головою, так метрів із 10, пролетіло і лягло з другого боку посадки. Рвонуло. Вимкнув телефон, сховався в бліндаж… Тоді нас пів дня гарненько так обстрілювали. А мати почула початок обстрілу і до вечора проплакала", – розповідає хлопець.

Перші дві ротації морського піхотинця Сергія «Желєза» були важкими. У 2016-му постійно точилися бої, були втрати в підрозділі. Неодноразово хлопець перебував за крок від найстрашнішого.


"Одного разу нас обстрілювали з боку Дач із БМП. Ворог працював чітко, прочісуючи всю посадку. Я, хоч і не був старшим на позиції, на той час мав вже достатньо досвіду, тож намагався виявити, з якої позиції працювала БМП. В якийсь момент побратим схопив мене за бронік і різко потягнув убік - переді мною пролетіла куля буквально на рівні грудей. Якби товариш забарився хоча б на секунду, я б тут з вами не розмовляв. І таких моментів, коли, наприклад, черга пройшла над головою, а я вчасно присів, було чимало теж", - посміхається воїн.

Проте, попри небезпеку та хвилювання рідних, Сергій жодного разу не пошкодував, що поміняв роботу кухаря-кондитера в гарному ресторані на захист Батьківщини та бойове братерство.

"Я, молодий та здоровий хлопець, просто не зміг сидіти вдома, коли в країні триває війна. Підписав контракт коли мені було 19. А 20-річчя відсвяткував у їдальні Навчального центру. Відтоді — у морській піхоті. Хоча і була деяка перерва після завершення першого контракту. Але зрозумів, що без армії не можу і повернувся до побратимів", - каже Сергій.

Цього року "Желєзо" вже втретє утримував позиції поблизу Широкиного. Каже, що сьогоднішня війна відрізняється від тієї, що була 4–5 років тому.

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Раніше повідомляли, безстрашний лісник пожертвував спокійним життям заради України: "Розумію і відчуваю сенс".

Як повідомляв Знай.uа, український захисник загинув всього після одного пострілу на службі: знайшли, коли було занадто пізно.

Знай.uа писав, українська амазонка пішла на фронт, щоб захистити п'ятьох дітей і Батьківщину: "Душа боліла...".