Великдень - одне з найголовніших свят для православних вірян. До цього свята господині обов'язково печуть паски та фарбують яйця. Невід'ємним атрибутом цього свята також є й м'ясна продукція - домашня ковбаска чи буженина, адже саме тоді закінчується Великий піст.
Все це різноманіття смаколиків віряни несуть у своїх плетених кошиках до церкви аби освятити. Саме так українці вже багато років святкують світле свято - Великдень. В мережі показали, як ходили святити паску та інші продукти наші предки.
"Великоднє освячення пасок, м'ясних та молочних страв нашими предками", - сказано в публікації Ivan Kopych у фейсбук.
На фото можна побачити різноманіття продуктів, які українці берегли до Великодня. Тут і паски, і ковбаси й крашанки та інші смаколики.
До слова, після тривалих обмежень під час посту на Великдень захочеться скуштувати свої улюблені страви, але з цим не варто поспішати. Аби на світле свято не нашкодити своєму здоров'ю варто починати розговлятися освяченим яйцем та невеликим шматочком паски.
Харчування у Великдень має бути дробовим, але частим - 5-6 разів на день. Також не варто забувати про воду. У це свято також не варто надавати перевагу майонезним салатам й жирним стравам. Як гарнір підійдуть овочі на грилі, на пару або відварені.
Нагадаємо, в Піст перед Великоднем шануємо велике диво Ісуса Христа: "Господь завжди приходить на допомогу"
Як повідомляв "Знай.ua", Митрополит ПЦУ Епіфаній підказав, як знайти спокій перед Великоднем: "Море тихе, сонячне світло"
Популярні новини зараз
Показати ще
Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Знай.ua писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"