В Стрийському районі ситуація з поширенням коронавірусу вийшла з-під контролю і набула досі небачених масштабів. Через це пацієнтів з Львівщини можуть відправляти на лікування в Івано-Франківську область.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник глави Стрийської районної ради Юрій Вінярський.

"У "ковідних" лікарнях району – Жидачівській ЦРЛ та Стрийській МЛ – закінчуються місця для розміщення пацієнтів, які потребують госпіталізації унаслідок захворювання на COVID-19″, – розповів медик.

Він зазначив, що станом на ранок 5 квітня 2021 року у Стрийській МЛ перебувало 197 пацієнтів, у Жидачівській ЦРЛ -88, а за останню добу госпіталізовано в обидві лікарні 18 пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Показати ще

За прогнозами медиків, у найближчі дні їхня кількість зростатиме. В такій ситуації Стрийська районна рада шукає усі можливі шляхи, як при необхідності госпіталізувати усіх, хто потребуватиме стаціонарного лікування.

“Зокрема я, як заступник голови Стрийської районної ради, домовився з керівництвом Івано-Франківської обласної клінічної лікарні про те, що їхній лікувальний заклад прийме при потребі на госпіталізацію до 30 важких ковідних пацієнтів – мешканців Стрийського району. Це прекрасна новина з огляду на заповненість ліжкомісць пацієнтами у наявних ковідних лікарнях – у Жидачеві та Стрию. А також з огляду на те, що Івано-Франківська обласна клінічна лікарня має значний досвід у боротьбі з ковід та ускладненнями внаслідок інфікування коронавірусом, а також те, що до складу ковідних бригад ІФОКЛ входять не лише терапевти та реаніматологи, а й нефрологи, кардіологи, ендокринологи. Бережімо себе та близьких! Як заступник голови Стрийської районної ради продовжую працювати над тим, як збільшити кількість ліжкомісць для госпіталізації ковідних пацієнтів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що медсестри винесли на руках пацієнтів з палаючої лікарні: евакуйовані десятки людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві водій вантажівки збив жінку і кинув помирати: врятував таксист-супермен.

Також Знай.uа писав, що у Києві сталася ДТП з аварійним автомобілем "Київтеплоенерго".