Усі подробиці з місця подій дізнавалися журналісти інформаційно-розважальної програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Війна за хату, фото: скріншот з відео джедаї

Сюжет можна переглянути за посиланням.

У Черкасах бульдозер зніс половину будинку, де за стіною жили люди. Цю частину приватної садиби, яка є історичною пам’яткою міста, попередні власники продали під забудову, а їхні сусіди покупцю відмовили. Після цього забудовник відрізав їм опалення, а тепер перейшов до активних дій — зніс свою половину.

Війна за хату, фото: скріншот з відео джедаї

Популярні новини зараз

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Тепер люди живуть практично на вулиці. Від негоди їх захищає фанерна міжкімнатна стіна, через обпиляний дах жителів заливає дощ. Мешканці писали листи в усі інстанції — ніхто власника іншої частини садиби не зупинив.

Війна за хату, фото: скріншот з відео джедаї

Як стверджує забудовник, половина будинку — його приватна власність, тому він може робити з нею все, що захоче. «Виживати ніхто нікого не хоче. Під час перенесення інженерних мереж іншій частині будинку ми не нанесли ніякої шкоди», — повідомив Іван Рудик, представник забудовника.

Війна за хату, фото: скріншот з відео джедаї

При цьому будівельна компанія обіцяє компенсувати збитки та знову пропонує родині Лубинців продати їй другу частину, але жителі стоять на своєму і продавати оселю не хочуть, щоб історичну пам’ятку не зрівняли із землею.