Хоробрі Українки рятують бійців на передовій. Про це розповіли на порталі Міністерства оборони України.

Юлія Сидорова після закінчення подій Майдану зрозуміла, що потрібно рухатися далі і вирушила на війну.

Вона звернулася до Марії Берлінської і збиралася піти служити в «Айддар». Під час зустрічі в Києві дівчина познайомилася з Яною Зінкевич, засновницею Госпітальєрів, яка запросила її до себе на посаду заступника з адміністративних питань.

Юлія два місяці не могла потрапити на фронт, але дуже хотіла навчиться наданню медичної допомоги. Вперше на передову вона потрапила в 2014-му в Пісках, а в 2-16 вже стала командиром групи.

У Широкиному Юлія Сидорова зустріла Аліну Михайлову, яка також прийшла в Госпітальєри. Дівчата стали працювати в одній групі і швидко здружилися.

Популярні новини зараз

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Показати ще

Пізніше, командир 1 штурмової роти ДУК ПС запропонував дівчатам створити власну медичну службу в його підрозділі, на що Юля і Аліна погодилися.

Завдяки допомозі небайдужих людей вони змогли закупити транспорт та необхідне обладнання.

"Зараз у нас є два реанімобіля з повним медичним обладнанням і позашляховик для евакуації. За рік ми збудували власну медичну службу УЛЬФ, яка укомплектована таким обладнанням, якого не має жодна медична служба на фронті." - кажуть дівчата.

В основному вони займаються евакуацією бійців 1 штурмової роти, проте іноді допомагають і ЗСУ, а також місцевому населенню.

Юлія Сидорова і Аліна Михайлова: mil.gov.ua
Юлія Сидорова і Аліна Михайлова: mil.gov.ua

Нагадаємо, що кондуктор вигнала з маршрутки героя АТО, очевидці збунтувалися: "Він захищав тебе, гн*да!"

Як повідомляв портал "Знай.uа", 50-річний житель Донбасу покинув стареньку матір заради захисту Батьківщини: "Ми увійдемо в Донецьк"

Також, "Знай.uа" писав, ветеран АТО Панков став майстром татуажу: історія про сильного чоловіка, який робить жінок красунями