Градоначальник Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, що зараз ситуація із захворюваністю на коронавірус в місті найскладніша по Україні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, однією з головних причин став туристичний наплив і свята. Адже саме в Івано-Франківську, Закарпатську та Чернівецьку області приїжджали українці на курорти на новорічні канікули.

"Дуже багато людей приїжджало навіть в жорсткий локдаун, курорти працювали. Дуже багато перехворіло персоналу, і пішло поширення. Крім того, ще одна з причин — свята, але я думаю, що вона не головна" - зазначив Марцінків.

Він також розповів, що думає про розгортання мобільного госпіталю на території Богородчанської центральної районної лікарні для надання медичної допомоги хворим COVID-19.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Проблеми є, особливо з медиками. Що стосується мобільного госпіталю, це добре, але в першу чергу потрібно забезпечити місця в обласних установах, в інших установах, які можна перепрофілювати",- повідомив Марцінків.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

У місті вже перепрофілювали відділення пологового будинку, де вже є 60 точок з киснем, а також 120 місць.

"Я вважаю, що спочатку потрібно задіяти на 100% ті структури, які ще не повністю задіяні в області, а вже потім розгортати мобільні... умови набагато краще навіть в районних лікарнях, ніж на вулиці... Я розумію, що там і обладнання, Обігрів, але на мій погляд, краще і ефективніше (задіяти стаціонарні медустанови — ред.)"— - заявив мер Франківська.

За його словами, ситуація в місті залишається досить напруженою з госпіталізаціями. При цьому місцева влада думає про додаткові місця в інших лікарнях Франківська, які можна перепрофілювати для хворих на коронавірус.

"У міських установах у нас вже 614 пацієнтів з підозрою або з підтвердженням на коронавірус. У пологовому будинку у нас 87 осіб, в дитячій лікарні 45"— - додав він.

Також Марцінків закликав туристів не їхати до Франківська, поки спалах захворюваності на коронавірус не візьмуть під контроль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Франківську ковід забрав життя відданого служителя Феміди - " йому було всього 59"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Франківські ресторатори вимагають повного локдауну - " якщо закривати, то всіх"

Також «Знай.иа " писав, що Прикарпатцям залишать одну лікарню для боротьби зі страшною хворобою -" не ковидом єдиним"