На Черкащині розслідують факти катування у відділку поліції у Городищі. Місцеві міста розповідають, як постраждали від тамтешніх копів. Двом дільничним вже оголосили підозру, шістьох співробітників відсторонили від роботи. Подробиці у сюжеті новин "Спецкор" на каналі 2+2.

Житель Черкащини звинувачує правоохоронців у знущаннях. За словами чоловіка, у відділку його били шлангом, стільцем та кулаками. Як доказ – численні синці на тілі та вибиті зуби.

"Били трубкою від вогнегасника, пляшкою, стільцем. Тоді прив’язували наручниками, щоб я не бігав, і били", – розповідає Віталій.

Поліцейські побили чоловіка у відділенні, кадр з репортажу Спецкор: YouTube
Поліцейські побили чоловіка у відділенні, кадр з репортажу Спецкор: YouTube

Правоохоронці звинуватили чоловіка у крадіжці магнітофона і привезли до місцевого відділення поліції. Спочатку з Віталієм спілкувався слідчий, а після двоє інших поліцейських почали його бити. Побиття тривало 1,5 години, поки не з’ясувалось, що Віталій до крадіжки не причетний.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Показати ще

За мовчання копи пропонували потерпілому гроші, але той відмовився. Наступного дня чоловік звернувся по медичну допомогу і з заявою до правоохоронців.

Поліцейські побили чоловіка у відділенні, кадр з репортажу Спецкор: YouTube
Поліцейські побили чоловіка у відділенні, кадр з репортажу Спецкор: YouTube

У поліції кажуть, що одразу зреагували на дії своїх співробітників.

"Коли надійшла інформація про дану подію, керівництвом була ініційована перевірка. Відсторонили шість осіб від виконання службових обов’язків", – коментує Зоя Вовк, речниця ГУ Нацполіції в Черкаській області.

У Державному бюро розслідувань розпочали кримінальне провадження за статтею катування групою людей. Двох дільничних вже звільнили зі служби.

Нагадаємо, що копи застосували наручники і перцевий балончик до дитини: "Це твій останній шанс"

Як повідомляв портал "Знай.uа", охоронці в магазині побили бездомного, який зайшов погрітися: "Тягнули по підлозі і били палицею"

Також, "Знай.uа" писав, нелюд побив двох янголят, мати знімала на відео: кидав головою об підлогу і штовхав ногами