На Прикарпатті Самотній чоловік створив будинок дитячого типу. Про це розповіли у виданні "Вікна".

У 2006 році 45-річний калушанин Віктор Гулак взяв на виховання перших дітей-сиріт і відтоді його житло стало домом дитячого типу.

ВІКТОР за фахом механік. У нього є власний бізнес-станція техобслуговування. Однак сімейне життя чоловіка не склалося і з колишньою дружиною він так і не зміг завести..

Одного разу йому на виховання залишили хрещеника, у якого помер батько, а мама поїхала на заробітки. Так чоловік перейнявся батьківськими почуттями і полюбив дітей.

Коли мама хрещеника повернулася і забрала Його Віктор відчув себе самотнім і зважився на усиновлення. Він відправився в Долинський дитячий будинок, де зустрів 14-річного Рому, якого вирішив усиновити. Однак у хлопчика були ще дві сестри-Інна та Іванка. Віктор вирішив не розлучати сім'ю і забрав їх усіх. Крім цього директор дитячого будинку вмовила чоловіка взяти ще одну дівчинку Аліну, яка мала проблеми з нирками. Так, Віктор привіз додому відразу чотирьох дітей.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Калушанин створив будинок дитячого типу: vikna.if.ua
Калушанин створив будинок дитячого типу: vikna.if.ua

Чоловік думав, що досвід у вихованні хрещеника йому допоможе впорається з дітьми, проте все виявилося на багато складніше.

"На перших порах було тяжко. Думав, маю досвід, адже виховував хрещеника. Але все виявилося не так легко. Вони ігнорували мене, перекривали, закривали вуха, показували мову. Розмовляти було важко. Так, в інтернаті діють закони на виживання. Для них ніхто не авторитет. Однак з часом все ж знайшов підхід до кожної дитини" - розповів Віктор Гулак.

Пізніше Віктор навчився знаходити підхід до дітей. Ті, хто виростав почали йти з дому і створювали свої сім'ї. Так будинок Віктора Гулака перекваліфікували в будинок дитячого типу. Чоловік брав до себе багато дітей різного віку і займався їх вихованням.

Зараз у родині Віктора живе троє вихованців-Інна, Марічка та Віктор.

Інна навчається у Львові у ветеринарному університеті на магістратурі. Марічка - в Івано-Франківському коледжі на вихователя, а 19-річний Віктор — у Калуському ВПУ №7 на зварника.

Калушанин створив будинок дитячого типу: vikna.if.ua
Калушанин створив будинок дитячого типу: vikna.if.ua

Нагадавши, Хмельничанка з великим серцем стала ангелом-хранителем для сиріт, любов зігріває: "Відкладаю з пенсії медсестри"

Як повідомляв портал "Знай.uа", українські Ромео і Джульєтта одружилися в 16 років: носить під серцем його малюка

Також, "Знай.uа" писав, свекруха впізнала в молодій дружині сина свою дочку, яку віддала в дитбудинок: "Народила від брата"